• Magas koleszterinszint esetén mit tehetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot tiszteld Doktor ur/nő

        Azal a problémával fordulok önökhöz, hogy rosszul lettem egy reggel (megszédültem, zugott a fejem, izzadtam, szédültem,..)! Az orvosi vizsgálat után (vérvétel), ezek a problémák jelentkeztek,

        - gamma-gt:65 E/l   ( 7-50-ig)

        - koleszterin:5, 8 mmol/l   (3, 9-5, 2-ig)

        - HDL-koleszterin:1, 13 mmol/l   (1, 45-5, 20)

        - triglicerid: 3, 04 mmol/l   (0, 50-1, 70)

        csak megjegyzésként, az LDL-koleszterin: 3, 27 mmol/l  (< 3, 36) lett!

        Az orvos az atorva-teva gyogyszert irta ki, napi 1 szem.

        Mit kell tennem hogy vissza áljon a normálisra minden, mozgás sport, stb...?

        És étkezési tanácsok is érdekelnének, mit ehetek, mennyit ehetek bizonyos dolgokbol, ezek mellet dohányzom igaz visszafogottan 10 szál/nap, a magasság/suly 170/103 kg ezekre lennék kiváncsi, ha lehetséges előre is köszönöm!

        Tisztelettel László

        WEBBeteg szakértő válasza a fogyókúra témában

        Kedves László!

        A dohányzást azonnal hagyja abba, hiszen a magas lipidszintek és a dohányzás együtt többszörösére növeli a szív- és érrendszeri rizikót. A gyógyszerszedés mellet gyökeres életmódváltás szükséges. A táplálkozását reformálja meg, a zsíros ételkeről mondjon le, növényi olajat, halolajat fogyasszon. Az egyszerű szénhidrátokat hanygaolja, növényi rostokat, komplex szénhidrátokat fogyasszon. Rendszeresen mozogjon, kezdetben napi 30-40 perc nem megerőltető tempójú sétát iktasson be. Ha egyedül nem jut sikerre, kérje ki háziorvosa vagy táplálkozástudományban jártas szakember segítségét.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Csuth Ágnes, Vital Balance Életmódközpont
        vitalbalance.hu, 06-30/639-5101
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-25 09:32:17; Megválaszolva: 2010. február 25., 09:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő! INSUMED ÉLELMISZER POR helyetesithető Biotech USA-ULTRA loss termékkel fogyókura esetén? Tisztelettel. Tibor
        Kedves Irinyi Barta Tünde! 39 éves nő vagyok, 169 cm, 74 kg jelenleg. Ülőmunkát végzek. 6, 5 éve sportolok rendszeresen, kungfuzok. Az utóbbi két évben futni is elkezdtem, kisebb-nagyobb lelkesedéssel. A kérdésem az lenne, hogy hogyan...
        Tisztelt Doktor Úr! 2014. ősze óta szedek Yasminelle fogamzásgátlót. Nem eszem zsíros ételeket, csak nagyon ritkán. Mozogni is hetente 1-3x szoktam, ahogy időm engedi. Az összkoleszterinem 7, 0, az LDL-koleszterinem pedig 4, 02. Szeptemberben...
        Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy az XLS-MEDICAL A LEIRTAK ALAPJÁN TÉNYLEG HATÁSOS A FOGYÓKURÁRA VAGY CSAK GYÓGYSZERIPARI FOGÁS? Üdvözlettel.Tibor
        Kedves Tünde. nagynéném 76 éves, évek óta küzd vizesedéssel, sajnos gyakoriak a rohamok, amelyek 2-3 napig tartanak. Ilyenkor az ágyból nem tud felkelni. Az orvos lényegében minden zöldségtől és gyümölcstől eltiltotta, mondván, a...
        Tisztelt Dr. Nő! Súlyzós edzés után megettem tojásból a szokásos mennyiséget (4 darabot), de úgy döntöttem, hogy eszek tejfölt is (plusz fehérje miatt). Tehát megettem ezeket, aztán nem sokkal rá mennem kellett WC-re, mert megfájdult a...
        Kedves Doktornő! Azzal a problémával fordulok magához, hogy már jó ideje nem eszem rendesen, voltak botlásaim mindig, de akkor is nagyon keveset ettem, mert odafigyeltem. Az elmúlt egy hétben viszont a meleg miatt nem tudok rendesen enni szinte...
        Üdvözlöm! Érdeklődnék a pektinnel mint 100% cipruspektin, amit a zselésítéshez használnak, lehet e fogyást előidézni méregteleníteni. Mert olvastam a neten a pektin jótékony hatásairól, csak azt nem.tudom lehet e ilyen formában ezt...
        Tisztelt Szakértő! Lányom 6 éves és 37 kg., emellett 119 cm. Nagyon el vagyok keseredve, mert ezt a súlyt kb. 8 hónap alatt érte el, tavaly ősszel még kissé erős, de "elfogadható" volt a testalkata, most viszont elég nagy a hasa és a combjai...
        Jó napot kívánok ismételten! Előző kérdésem ( https://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/sziv_es_errendszer/147735 ) Szeretném hozzátenni hogy az utóbbi időbe fogytam. Átlagosan 70kg vagyok, valamint 180 cm. Én is megfigyeltem már, és édesanyám...