Inzulinrezisztencia-gyanú?

Kedves Mónika! Szeretném megkérdezni, hogy a vizsgálati eredményem inzulinrezisztencia-gyanút ébreszt-e. 0 perces glükóz 4, 7 mmol/L 60 perces 5, 2 mmol/L 120 perces 5, 0 mmol/L 0 perces inzulin 2, 6 mlU/L 60 perces 28, 2 mlU/L 120 perces 31, 4 mlU/L (Valamint a vasam valamiért midig magas!? ) Kérném szíves segítségét, hogy a fenti értékekkel szükséges-e orvoshoz fordulnom. Köszönöm szépen!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza inzulinrezisztencia témában

Tisztelt kérdező!

A glükóz és az inzulin értékek rendben vannak. magas vas szint haemochromatosisra jellemző, ezt haematológián tudja kivizsgáltatni.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. március 16., 17:25; Megválaszolva: 2015. április 03., 18:43
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Visszatérő IR?
Inzulin rezisztencia és pajzsmirigy...
Terheléses vércukorvizsgálat lelet
Tisztelt Doktornő/Úr! Szeretném megkérdezni, hogy terheléses vércukorvizsgálatról az alábbi eredményeim jók-e, vagy fennállhat-e valamilyen...
Inzulinrezisztencia
Üdvözlöm! Másfél éve amikor terhes voltam , csináltak nálam terheléses cukor vizsgálatot. Ott az első vérvétel értèke 5,7 lett majd a 120...
Valóban inzulinrezisztencia?
Kedves Rakk Erika Doktornő! Korábban írtam Önnek, amennyiben ez nem IR, akkor Ön szerint semmilyen cukoranyagcsere-betegség nem áll fent? Most...