IR gyanú, laboreredmény

Tisztelt Hölgyem! Segítségét szeretném kérni a laboreredményemmel kapcsolatban, melyet IR gyanú miatt ajánlottak elvégeztetni. Laboreredményeim: Vércukor 0': 4,4 mmol/L Vércukor 60': 6,2 mmol/L Vércukor 120': 3,9 mmol/L Inzulin 0': 13,2 mIU/L Inzulin 60': 100,8 mIU/L Inzulin 120': 64 mIU/L HOMA-IR: 2,2,59 Segítségét előre is köszönöm!

Dr. Tänczer Tímea válasza inzulinrezisztencia témában

Kedves kérdező az OGTT során a 20. percben észlelt alacsony vércukor érték észlelhető, a terheléses inzulin szintek, valamint az éhomi inzulin és vércukor szintből meghatározott HOMA index is kissé magas. Életmód váltás , mediterrán diéta javasolt, ha nem javul személyes konzultáció szükséges kezelőorvosával .

Üdvözlettel.

Tänczer Tímea

Kérdés: 2022. október 27., 14:40; Megválaszolva: 2022. november 14., 20:33

Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)

Inzulinrezisztencia
Tisztelt Doktornő! 35 éves férfi vagyok, 88 kg , 175 cm. Testalkatom átlagos nagyrészt hasi és combon fenéken felhalmozódott túlsúllyal. A csatolt...
Élet inzulinrezisztenciával
Tisztelt Doktornő! Inzulinrezisztenciával és androgént túlsúllyal kezelt beteg vagyok. Az inzulinrezisztenciára 200 grammos diétát folytatok. Nincs...
Inzulinrezisztencia
Inzulinrezisztencia?
Kedves Doktornő! Terheléses cukorvizsgálaton a következő eredményt kaptam: Glükóz 0' 5,3 mmol/l Glükóz 60' 7,9...
Merckformin, igen-nem?
Kedves Doktornő! 35 éves, három gyermekes nő vagyok. 170 cm és 84 kg. Táplálkozásomat tekintve, heti kb 3 alkalommal pár falat fehér lisztes valamit...