Inzulinrezisztencia

Tisztelt Doktornő! 35 éves férfi vagyok, 88 kg , 175 cm. Testalkatom átlagos nagyrészt hasi és combon fenéken felhalmozódott túlsúllyal. A csatolt képen küldöm az inzulinértékeimet vénás vérvizsgálatból. Azért készült a 3 pontos terhelés 12 órás koplalás után mert többször előfordul az utóbbi 2-3 hétben hogy hirtelen éhséget , remegést , izzadást érzek rossz közérzettel. Scippát szedek 10 mg napi egyet pánikbetegségre ami nagyban javult a gyógyszer hatására. Ha az említett rosszullèt közben eszem valamit akkor egy idő után elmúlik. A mai reggelim teljes kiörlésű magvas zsemle volt felvágottal. Tízóraira egy gyümölcsjoghurtot ettem és rá kb 20 percre jelentkezett is a rosszullét! Az értékek alapján mit kellene tennem hogy ne legyenek ilyen kellemetlen tüneteim? Keveset mozgok napi másfél liter vizet iszom. Amióta a Scippát szedem összevissza eszem szinte sok édességgel üditővel! Ez biztos probléma ezt abba is hagyom ezután! Köszönöm válaszát , R.Roland

Dr. Tänczer Tímea válasza inzulinrezisztencia témában

Kedves Kérdező!

A scippa, mint minden SSRI okozhat inzulin rezisztenciát, és éhség érzet fokozódását. A labor alapján szénhidrát-anyagcsere zavar nem igazolható, az inzulin szintek sem vészesen magasak. Ha muszáj szedni a gyógyszert, próbáljon diétázni, és többet mozogni, egyenlőre mást nem javasolnék. Ha nem javasol személyes konzultáció javasolt kezelőorvosával.

Üdvözlettel:

Tänczer Tímwa

Kérdés: 2022. október 18., 10:41; Megválaszolva: 2022. november 14., 20:31
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
IR gyanú, laboreredmény
Tisztelt Hölgyem! Segítségét szeretném kérni a laboreredményemmel kapcsolatban, melyet IR gyanú miatt ajánlottak...
Élet inzulinrezisztenciával
Tisztelt Doktornő! Inzulinrezisztenciával és androgént túlsúllyal kezelt beteg vagyok. Az inzulinrezisztenciára 200 grammos diétát folytatok. Nincs...
Inzulinrezisztencia
Inzulinrezisztencia?
Kedves Doktornő! Terheléses cukorvizsgálaton a következő eredményt kaptam: Glükóz 0' 5,3 mmol/l Glükóz 60' 7,9...
Merckformin, igen-nem?
Kedves Doktornő! 35 éves, három gyermekes nő vagyok. 170 cm és 84 kg. Táplálkozásomat tekintve, heti kb 3 alkalommal pár falat fehér lisztes valamit...