Helikobacter okozza-e a vészes fogyást és a hasi görcsöket.

Sógoromnál hasi panaszok miatt 3 éve epeköveket mutattak ki. Fogyni kezdett és mivel 2 hónappal ezelőtt már 26 kg-mal volt kevesebb gyengeség, elesettség mellett nagyon begörcsölt, a Honvéd K.-ba mentek ahol műtét előtti kivizsgálásként gastrost és colonost végeztek. Helico poz. enyhe duzzadt gyom.ny.hártya és a vékony és vastagbél találkozásánál 2x3cm-es villosus polipot találtak ami szövettan neg. lett. Közben begörcsölt eszméletét vesztette közben béltartalmat hányt, ileus gyanuval a helyi kórház seb.-re került (nem volt idő Pestre vinni) ahol (gyomorszonda (vér is jött) , ulceran inj. fájd. csill.,) a bélmozgást megindították majd 6 nap után laparoscopiával 51 epekövet eltávolítottak. Vérképe maradt balra tolt, műtét után újra begörcsölt literszámra hányta az epét, hideg rázta, ileus gyanu miatt cerucalt kapott, másnap lett széklete úgyahogy jobban lett haza engették. Heliko Pesten megint poz. lett. Szednie kell továbbra is a savcsökkentőt mást nem, meg szigorú diéta. Most 116kg-ról 78 kg. Iszonyatosan néz ki elesett, gyenge, hasi fájdalmai vannak, vérképe még mindig balra tolt. Más vizsgálat eddig nem történt se hasi CT se szerológia, se glutén teszt semmi. A polipot fél év múlva javasolják eltávolítani. Rettenetes állapotban van. Mit tanácsolnak?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Helicobacter pylori témában

A helicobacter fertőzés fokozott savtermelést, krónikus gyomorhurutot, esetleg gyomor illetve nyombélfekélyt okoz, de ileust (bélhűdést) , kóros mértékű fogyást, hidegrázást nem. A panaszok miatt mindenképp további kivizsgálást javasolnék.

Kérdés: 2012. június 21., 15:34; Megválaszolva: 2012. június 23., 16:39
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok