Mélyaltatásban is végeznek gyomortükrözést?

Tisztelt Doktornő! Hallottam róla, hogy bódítáősban is végezenke gyomortükrözést. A kérdésem az lenne, hogy intubálásban altatásban is elvégezhető-e a gyomortükrözés, vagy csak a bódításos módszer létezik? A másik kérdésem az lenne, hogy jövő héten végeztetnék el az ántsz-ben egy helicobacter vizsgálatot székletből. Már kilégzéstesztem volt e téren, de negatív lett, mert nem tudtam róla, hogy előtte abba kell hagyni a ppi szedést. Székletes vizsgálat esetén is abba kell előtte hagyni? Melyik a biztosabb eredmény szempontjából, a székletes vizsgálat, vagy a vérből történő antitest vizsgálat? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Attila

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza Helicobacter pylori témában

Kedves Kérdező!

Végső esetben (pl. eszméletlen beteg) intubálásban is végezhető gyomortükrözés.

A legbiztosabb módszer a kilégzési teszt és a gyomorból vett minta szövettani vizsgálata a Helicobacter pylori meghatározásra.

Kérdés: 2014. november 16., 17:45; Megválaszolva: 2014. november 21., 05:44
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
heliko baktérium,
tisztelt dr úr/nő.gyomor fájdalom miatt tükrözésen vettem részt és szövettent is vettek ami kimutatta a helikó baktérián gócokban kis...
Helicobakter és reflux
Üdvözletem! Tisztelt Dr. Úr/ DR.Nő 3 éve refluxra szedek gyógyszert Rabemann 20 mg. 1 hónapja volt gyomortükrözésem, mert panaszaim állandóak: ...
Helicobacter pylori
Két éve kiirthatatlan belőlem ez a baktérium, évek óta sok a savam, a nyelőcsövem sejtjei már elkezdtek átalakulni /Barrett szindróma/. Járok...
Reflux és egyéb panaszok
Már fiatal koromban sok volt a savam, de megtanultam ezzel együttélni. Azonban ahogy multak az évek vérnyomáscsökkentőt irt fel a háziorvosom, mivel...
Helico
T.Doktornő/úr! A háziorvos egy teszttel megállapította, hogy Helico baktérium ellenszer van a véremben. Klacidot (2*1, 500mg) és Amoxicillin-B-t ...