helicobakter

Tisztelt Dr Nő/ÚR! Barátnőmnek helicobacter fertőzése van, jelenleg kezelik, a szülei elég rosszindulatúak és azt mondták neki biztos tőlem kapta el... erre megkért a barátnőm hogy én is menjek el vérvételre és végeztessem el a helicobactert is.. ma jött meg az eredmény az enyém is pozitív lett: 25, 1 %, mivel az orvosom csak jövőhéten lesz így azt kérdezném hogy ez milyen stádiumba lehet?: kezdeti, vagy már előre haladott. létezik hogy tőlem kapta el? Várom válaszát! Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pászthory Erzsébet válasza helicobacter pylori témában

Kedves Kérdező!

A Helicobacter fertőzés NEM hasonlítható a nemi betegségekhez!

Valószínűleg gyerekkorban alakul ki, ivóvíz által terjed. (Ez csak valószínű) .

A fertőzöttség kezelése felesleges akkor, ha nincs a páciensnek emésztőszervi panasza.

Üdvözlettel:

Dr Pászthory Erzsébet

Dr. Pászthory Erzsébet
Kérdés: 2014. július 03., 14:30; Megválaszolva: 2014. július 06., 17:42
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Helycobacter
Tisztelt Doktor úr/hölgy Helycobacter fertőzésre ajánlottak 2 hétig lansoptol 30mg napi 2 illetve Ospamox 1a napi 2-t. A másik orvos azt mondta napi...
mas bakterium
TISZTELT DOKTOR UR TUKROZESEN ALAPITOTTAK MEG FEKELYEKET BIOPSZIAN HELICOBACTERIUMOT VALAMINT KRONIKUS NYALKAHARTYAGYULLADAST, AMIRE KAPTAM KEZELEST A...
Helicobacter
Milyen nem antibiotikumos kezelést javasol helicobacter fertőzés esetén?
Helicobacter pylori
Kedves Doktor! A családban valakinél pozitív lett a helicobacter py. a vérben.Nagyon aggódom, mert két kisgyerek is van a családba.Nekem volt...
Dr Lakos András infektológus
Tisztelt Doktorúr szeretném megtudni: ha Helico bactérium rajta van például egy kilincsen vagy bárhol, mennyi ideig tud fertőzni? vagyis mennyi ideig...