Helicobakter és reflux

Üdvözletem! Tisztelt Dr. Úr/ DR.Nő 3 éve refluxra szedek gyógyszert Rabemann 20 mg. 1 hónapja volt gyomortükrözésem, mert panaszaim állandóak: Gyomorfájdalom, gyomorégés, torokfájás, haspuffadás. A szövettan eredménye kisebb fokú reflux, nyálkahártya gyulladás és helicobacter pylori. Ugyanekkor volt egy teljes vérkép és vizeletvizsgálatom is, melyben egyetlen eltérés sem volt. emellett sajnos elég stresszes az életem. A kérdésem az lenne, hogy a belgyógyászom nem feltétlen írtaná ki ezt a baktériumot, de a háziorvosom erősködik.bizonytalan vagyok, hogy melyik lenne a legjobb megoldás. Tartok az antibiotikumok mellékhatásaitól, és kérdés mennyire biztos hogy eltűnnek ezek a baktériumok? Lehetséges-e természetesebb úton elérni sikereket, mint pl: grapefrut mag cseppek, DR.Hummel féle mikrorostos gél- (ezeket találtam betegségemmel kapcsolatban) , vagy jobban teszem ha a hagyományos orvoslást választom. Kérem tanácsával segítsen nekem a döntésben, mert tüneteim már a napi munkavégzést is megnehezítik. Előre is köszönöm segítségét! Ui: akut társtünetek: folyamatos hajhullás és bőrprobléma- ez nem tudom mennyire függhet össze. köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pászthory Erzsébet válasza helicobacter pylori témában

Kedves Kérdező!

Azt javaslom, hogy történjen meg a Helicobacter ellenes antibiotikus kezelés, probiotikus védelemben (Normafloe, Hobiot Plusz) .

A tünetek, a gasztroszkópos lelet és a társ-betegségek miatt tartanám indokoltnak, emellett érdemes lenne ezt követően a hasi panaszok miatt háziorvosával vagy gasztroenterológus szakorvossal konzultálni.

Üdvözlettel:

dr Pászthory Erzsébet

Dr. Pászthory Erzsébet
Kérdés: 2013. december 01., 10:06; Megválaszolva: 2013. december 03., 16:54
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Mélyaltatásban is végeznek...
Tisztelt Doktornő! Hallottam róla, hogy bódítáősban is végezenke gyomortükrözést. A kérdésem az lenne, hogy intubálásban altatásban is...
heliko baktérium,
tisztelt dr úr/nő.gyomor fájdalom miatt tükrözésen vettem részt és szövettent is vettek ami kimutatta a helikó baktérián gócokban kis...
Helicobacter pylori
Két éve kiirthatatlan belőlem ez a baktérium, évek óta sok a savam, a nyelőcsövem sejtjei már elkezdtek átalakulni /Barrett szindróma/. Járok...
Reflux és egyéb panaszok
Már fiatal koromban sok volt a savam, de megtanultam ezzel együttélni. Azonban ahogy multak az évek vérnyomáscsökkentőt irt fel a háziorvosom, mivel...
Helico
T.Doktornő/úr! A háziorvos egy teszttel megállapította, hogy Helico baktérium ellenszer van a véremben. Klacidot (2*1, 500mg) és Amoxicillin-B-t ...