• diverticulum

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakertoorvos! Tavaly nyar ota sokszor faj baloldalon az alhasam.Novemberben egy scan vizsgalaton estem at, ahol kimutattak, hogy sok apro diverticulum helyezkedik el a bel legalso szakaszaban.Diverticulosis viszont nincsen.Erre a vizsgalatra amugy a nogyogyaszom kuldott el, mert van egy meh miomam, ami kiderult hogy egy kisse novekedett, 5 cm-res lett. Kerdesem, hogy lehet-e koze a miomanak a novekedese es a diverticulumok okozta belfajdalomnak egymashoz? Mit tegyek, hova menjek? A fajdalmaim amik valtozo erosseguek ejjel nagyon gyakoriak, szinte minden ejjel jelentkezik, fel vagyok sokat puffadva, a szekletem rendszeres, minden reggel ebredeskor normalisnak kinezo szekletem van, neha viszont keveske nyakot latok rajta. Idaig semmilyen gyogyszert nem kaptam ra, csak fajdalomcsillapitot szedek , ami nem mindig eleg hatasos a fajdalom teljes eltuntetesere. Kozsonom valaszat, tisztelettel,

        Dr. Boros Miklós válasza a diverticulum témában

        Tisztelt Kérdező! A vastagbéltükrözés indokolt. Addig is kerülje a fűszeres ételeket, étkezésekben csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát. Egyen több növényi rostot és figyeljen oda az elégséges folyadékfogyasztásra (szénsavmentes ásványvíz, tea). Alkalmazzon probiotikus kúrát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2012. április 02., 02:38; Megválaszolva: 2012. április 04., 18:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: