emésztési zavar

Tisztelt Doktor nő! Azzal a kéréssel fordulok önhöz már teljes elkeseredésemben, hogy esetleg a doktor nőnek hátha van ötlete a tüneteimmel kapcsolatban és tudom, hogy email-ben nem lehet gyógyítani de én mégis arra kérném, hogy segítsen. A panaszaim 2007-ben kezdődtek vagyis 2002-ben derült ki a laktózérzékenység (de ezzel teljesen jól együtt lehet élni) de az évek folyamán egyre rosszabb lett és 2010-ben már olyan rosszul voltam, hogy elmentem orvoshoz. Tünetek: has puffadás, bár mit megettem szelesedtem. Megcsinálták a colonoscopiát: A sigma területén néhány diverticulum került látótérbe kissé gyulladt környezetbe. gastroscopia: kóros nem látható Th: 2x2 Normix szedése javasolt. Addig amig a Normix kúrákat csináltam elég elviselhetők voltak a tünetek, de amikor abba hagytam mindig visszaállt az eredeti állapot. Az idő múlásával egyre súlyosbodtak a tüneteim, társult hozzá erős görcs reggelente és gyakori székletürítés és ezt addig csinálta amíg ki nem ürült mind ezt nyák kíséretében. Csináltak keményítő terhelést mivel az eredmény nem volt megfelelő ezért Pangrol szedését javasolták. Az étkezéssel kapcsolatban azt figyeltem meg, hogy ha lisztes dolgot eszem ez vonatkozik a tésztára, tarhonyára akkor mindig társul hozzá tünet, ha keveset eszem, akkor reggel csak nyák van ha többet akkor még aznap puffadás, szél és teltségérzet. Ezt csak azért nem értem mert a glutén vizsgálatom negatív volt. A pörkölt alapú ételektől, másnap görcs és gyakori széklet. Ha több édességet eszem, akkor szintén görcs és gyakori széklet és ugyanez van a gyümölccsel is, krumplival, magvakkal Ha keveset eszem és még éhes vagyok akkor jó ha többet eszem akkor a tünetek vannak, szél, puffadás teltségérzet rossz közérzet és másnap görcs gyakori széklet. Függetlenül attól, hogy beveszem az enzimet vagy nem ennek semmi nem számít. Gyakorlatilag már nem tudom, hogy mi baja, lehet de ez a szelesedés és a wc függőség már kikészít, mindig hajnalba kelek, hogy elég legyen az időm az elinduláshoz de van amikor ez is kevés mert ha rosszabb időszakban van akkor ez egy félnapos program. Azt sem tudom, hogy mitől lesz egyszer csak rosszabb és mitől lesz jobb. Tehát gyakorlatilag én a társas életre alkalmatlan vagyok velem dolgozni programot szervezni kész cirkusz és ez nagyon megnehezíti az életemet, ezért kérem a doktor nőt, hogy segítsen hátha van ötlete, nagyon szeretnék megszabadulni a tüneteimtől és a wc-től. Köszönettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza diverticulum témában

Kedves Kérdező!

Attól, hogy nem igazolódott immunszerológiai laborvizsgálattal ún. cöliakia típusú lisztérzékenysége, attól még a lisztes ételek után jelentkezhetnek tünetei, ebben az esetben nem-cöliakia típusú lisztérzékenyége van, aminek a kezelése a lisztes ételek kerülése.

Ha úgy vette észre, hogy a Pangrol javítja a tüneteit, de nem szünteti meg, a 3x1 kapszula helyett megpróbálhat többet (pl. 3x2-t) szedni egy-két hétig, és figyelje a tüneteit.

Ha a panaszait esetleg ismételt diverticulitisek okoznák (mivel a Normix használt) , megkísérelhető minden hónapban egy hétig 2x2 T. Normix szedése panasztól függetlenül is, megelőzés céljából. Vagy kipróbálhatna két hétig valamilyen probiotikumot is.

Kérdés: 2016. január 21., 11:35; Megválaszolva: 2016. január 22., 22:53
Kérdések és válaszok: Egyéb
Colonoscopia
Kedves Doktornő! A mai napon voltam vastagbél tükrözésen. Nem volt semmilyen panaszom, de a közeli családtagjaimnál volt vastagbélrák, ezért...
Lép hiányából fakadó eljárás
Herpesz vírus (vérvétel)
Kérdőjeles probléma
Mai válaszra kérdés