diverticulosis

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Édesanyám 62 éves, 2011 decemberében nagyon rosszul lett, görcsös alhasi fájdalmai voltak. Kórházba vittük, ahol megállapították, hogy ezt vastagbél diverticulosis okozza. 4 napot a kórházban töltött, ahol Kliont és egy másik antibiotikumot kapott. Jobban lett. Január elején tükrözték, ahol megerősítette a doktornő, hogy számos diverticulosisról van szó a sigmabélben. A biopszia negatív lett. A doktornő azt mondta, édesanyám bármit ehet, diétázni nem kell. Háromhavonta javasolta Normix szedését. Sajnos most, másfél hónappal a kezelések után anyukám újra ugyanolyan rosszul lett, mint karácsonykor volt. Újra Kliont írtak fel neki, és egyúttal ezt a Normix-ot is beszedte(szintén orvosi utasításra). Ezek most fogytak el, de most sem érzi teljesen jól magát, bár az erős, görcsös fájdalom még nem jelentkezett. Igaz, hogy a gyógyszerek 3 napja fogytak el. Az is gondot okoz, hogy anyukám a helyzetet, a folyamatos fájdalmat és kellemetlenségeket egyre növekvő félelemmel éli meg. Azt szeretném megtudni, mit tehetnénk, hogy a görcsök ne jelentkezzenek ilyen gyakran. Van-e esetleg bármilyen speciális diéta, táplálékkiegészítő? Kihez fordulhatnánk tanácsért? Édesanyám vidéken él, én Budapesten, így elsősorban itt, a fővárosban keresnék neki segítséget. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza a diverticulum témában

Kedves Kérdező! Ha a panaszokat egyértelműen a diverticulosis/diverticulitis okozza, akkor panaszmentes állapotban javasolt a rostdús étkezés, a megelőzésre az egy hetes Normix kúra havonta ismételhető. Gyakori aktivitás-súlyos panaszok esetén sebészi megoldás is szóbajön.

Kérdés: 2012. március 13., 20:15; Megválaszolva: 2012. március 16., 22:15
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Érdeklődés
Bélrendszeri probléma
Gastroenterológiai szövettani lelet
Mit jelent ez a lelet?
Jobb oldali hasi fájdalom és...