Hasi fájdalom

2013.áprilisában voltam negativ colonoscopián, jobb bordaiv alatti fájdalom miatt. Milyen időközönként célszerű ezt a vizsgálatot megismételni? Már olvastam 5 illetve 10 évet is! Ez azt jelenti hogy ebben az időszakban kizárható a vastagbél daganat? Most 2014 szeptemberében, pedig hasi ct-n voltam, ahol a vizsgált szerveknél azt irták:A sigmán több diverticulum figyelhető meg! Ez mit jelent? Esetleg oda kell figyelnem valamire? Mert az összefoglalt orvosi véleményben erre nem tértek ki! Csak arra hogy májcisztám van, de ezt tudom már évek óta!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pászthory Erzsébet válasza a diverticulum témában

Kedves Kérdező! A colonoscopos vizsgálatot negatív esetben 5 évnél hamarabb nem érdemes megismételni. A CT-n leírt diverticulumok levele alapján nem tűnnek jelentősnek, egészséges, rostdús étrend tartása és bő folyadékfogyasztás ajánlott, hogy ne pangjon bennük a béltartalom. Üdvözlettel: Dr Pászthory Erzsébet

Dr. Pászthory Erzsébet
Kérdés: 2014. szeptember 15., 13:59; Megválaszolva: 2014. szeptember 18., 15:36
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Érdeklődés
Bélrendszeri probléma
Gastroenterológiai szövettani lelet
Mit jelent ez a lelet?
Jobb oldali hasi fájdalom és...