• Colonoscopia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! A mai napon voltam vastagbél tükrözésen. Nem volt semmilyen panaszom, de a közeli családtagjaimnál volt vastagbélrák, ezért orvosi javaslatra megnézettem. A következő leletet kaptam: Status: TS: 113 kg RR:140/80 Hgmm kp. vérbő nyh. tiszta nyelv, cor ritm. pulmo tiszta, has betapintható, resistentia nem tapintható, érzékenység nincs, hepar lien nem tap. Rectális digitális vizsgálat: kóros nem tap. Colonoscopia. Az eszköz akadálytalanul vezethető a coecumba, a coecum, colon ascendens, transversum, descendens nyh. ép. A sigmabélen egy egy diverticulumnyílás és 2-3 mm-s lapos képlet látható - biopsia. A rectum nyh. ép. Biopsia: sigmabél ( 30 cm ) adenoma? hyperplasia? Vélemény: diverticulosis sigmae. Javaslat: bő folyadék, rostos étrend. Szövettani eredmény 3 hét múlva várható. Szeretném megkérdezni az Ön véleményét, javaslatát! Köszönettel

        Dr. Szigeti Nóra válasza a diverticulum témában

        Kedves Kérdező! A 2-3 mm-es lapos képletből vett minta szövettani leletét meg kell várni, de a vizsgáló orvos leírás alapján jóindulatú folyamatra gondol. A diverticulum miatt rostdús táplálkozás javasolt, bő folyadék bevitellel és testmozgással.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2016. január 04., 11:59; Megválaszolva: 2016. január 04., 13:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: