Dr. Szigeti Nóra

Dr. Szigeti Nóra

gasztroenterológus, hipertonológus
Bemutatkozás:

Nevem Dr. Szigeti Nóra, 1972. 02. 04-én születtem Szombathelyen.

Gimnáziumi tanulmányaimat a szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumban végeztem.

  • 1990-ben nyertem felvételt a Pécsi Orvostudományi Egyetemre.
  • 1996-ban szereztem általános orvosi diplomát.
  • 1996 óta a Pécsi Orvostudományi Egyetem II. sz. Belgyógyászati Klinika és Nefrológiai Centrumában dolgozom,
  • 2010-től egyetemi adjunktus munkakörben.
  • 2001-ben belgyógyász,
  • 2004-ben gasztroenterológus szakvizsgát tettem,
  • 2012 óta a "hipertonológia minősített orvosa" címmel rendelkezem,
  • 2014-ben hipertonológus licensz vizsgát tettem. 2010-ben PhD-fokozatot szereztem „A gasztroenterológia és nefrológia határterületei” címmel.

Jelenleg a klinika általános belgyógyászati osztályán és endoszkópos laborjában dolgozom.

Fő tevékenységi köröm a felső és alsó gyomor-bél traktus endoszkópos vizsgálata, urgens endoszkópos vizsgálatok, a gyulladásos bélbetegségben és a kolorektális daganatokban szenvedők kezelése, gondozása.

2011. óta magánrendelésen is tudom fogadni betegeimet.

Legutóbbi válaszai

Rendellenes bélműködés?

Tisztelt Kérdező! A legvalószínűbb, hogy diszbakteriózisa van, ami a normál bélbaktérium flóra és a kóros baktériumok egyensúlyi állapotának felborulása. Javaslom, hogy szedjen egy hétig 2x2 T. Normixot (receptköteles) és mellé két hétig 2x1 Casp. Enterolt.

Ez lehet diverticulosis?

Kedves Kérdező! Ebben az életkorban a diverticulosis nagyon ritkán fordul elő, és jellemzően azonos helyen okoz fájdalmat, nem vándorló jelleggel. A joghurtba kevert búzakorpát mindenképp érdemes kipróbálni, de nagyon fontos emellett a bőséges folyadék bevitel, mert önmagában a rost székrekedést okoz heves hasi görccsel. Emellett próbáljon rendszeresen sportolni, olyan sportot válasszon, amitől kellemesen elfárad, mert a tüneteket valóban én is stressz alapúnak gondolom.

Lehet komoly bajom?

Kedves Kérdező! Első körben nem kell komoly problémára gondolni. A panaszai hátterében állhat diszbakterózis. Érdemes lenne egy hétig 2x2 T. Normixot szedni (receptköteles) , ha ez nem használ, a zsírszéklet miatt próbáljon egy hétig 3x10000 E Mezym fortét (recept nélkül kapható) . Ha továbbra is panaszos, érdemes lenne hasi UH és laborviszgálatot végeztetni.

Mitől lehet ez a titokzatos bélprobléma?

Kedves Kérdező! A túlzott cukorbevitel valóban okozhat puffadást, így az első lépés mindenképp annak csökkentése javasolt.

Gyomorpanaszok

Kedves Kérdező! Lehetséges, hogy fekélye van, vagy csak fokozott gyomorsav termelés. Gyomortükrözés tudja megadni a biztos diagnózist.