Segítség kérése

ÜDVÖZLÖM DOKTORNŐ! AZ ELSŐ KÉRDÉSEM, HOGY LEHET-E ÖRÖKÖLNI A CUKORBETEGSÉGET? A MÁSODIK A BETEGSÉG TÜNETEI LENNÉNEK! SAJNOS NEM IGAZÁN TUDOM BEAZONOSÍTANI, ÍGY A SEGÍTSÉGÉT KÉRNÉM! A TESTSÚLYOM EGY MÉHELTÁVOLÍTÁSOS OPERÁCIÓ UTÁN, A HORMONOK MIATT LETT ILYEN NAGY (109 KG.) A MÁSODIK RÉSZE A 2 GERINCSÉRV MIATT A MOZGÁS KORLÁTOZOTTSÁG! SAJNOS ÉVEK ÓTA KÜSZKÖDÖK EZEKKEL A KILÓKKAL, DE SIKERTELENÜL! BÁR AZÉRT AZT IS HOZZÁ TENNÉM, HOGY ENNEK PSZICHÉS OKA IS VAN! (AMIÓTA MEGOPERÁLTAK, SUGÁRKEZELÉST KAPTAM 2 OLYANT AMI BELSŐ KEZELÉS VOLT) EZ A PLUSZ KILÓ A VÉDEKEZŐ FALAM! SAJNOS ÚGY ÉLEM MEG EZT AZ OPERÁCIÓT ÉS ANNAK AZ ÖSSZES PERCÉT, MINT AKIT TÖBBSZÖRÖSEN MEGERŐSZAKOLTAK! MÁR TÖBBSZÖR IS JÁRTAM ÚGY, HOGY EGY ELÉG SOKÁIG TARTÓ REMEGÉS, SZÉDÜLÉS, HÁNYINGER KAP EL ÉS TALÁN AZ ÁJULÁS IS KÖRNYÉKEZ! A VÉRNYOMÁSOM ILYENKOR JÓ, DE ÍGY NEM TUDOK MAGAMMAL MIT KEZDENI ÉS EZ NAGYON KIKÉSZÍT! AZ OPERÁCIÓM ÓTA SAJNOS A HASNYÁLMIRIGYEM IS JELENTKEZETT, FOLYAMATOS VÉRVIZSGÁLATTAL ELLENŐRZIK! AZ ORVOS AZT A TÁJÉKOZTATÁST ADTA, HOGY KRÓNIKUS HASNYÁLMIRIGY GYULLADÁSOM VAN, AMI AZ OPERÁCIÓ SZÖVŐDMÉNYE! SAJNOS A TÖBBI TÜNETEIM, ROSSZULLÉTEIM MELLET MÉG EZ IS SOKSZOR ELVISELHETETLEN MÁR, ÍGY MEG FŐLEG, HOGY NEM TUDOK MAGAMMAL MIT KEZDENI! NAGYON DÜHÍTŐ MIVEL AZT SE TUDOM, HOGY EZEK A ROSSZULLÉTEK MIÉRT IS VANNAK! AKÁR LEHET PSZICHÉS EREDETŰ IS! ÉPPEN MOST 2. NAPJA, HOGY EZZEL KÍNLÓDOK ÉS ÁLLANDÓAN ÉDESET KELL INNOM, MERT KI VAN SZÁRADVA A SZÁM, (EGYÉBKÉNT ÁSVÁNYVIZET ISZOM ÉS NEM VAGYOK EGY ÉDESSÉG ZABÁLÓ) . KÉREM HA TUD A FENTIEK ALAPJÁN SEGÍTSEN A PROBLÉMÁM JAVÍTÁSÁBAN! ÁLDOTT SZÉP NAPOT KÍVÁNOK

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza elhízás témában

Kedves Asszonyom!

A cukorbetegség felnőttkori formájában a hajlam ugyan örökölhető, de főleg környzeeti tényezők játszanak szerepet a kialakításában.Legfőbb oka a hasi elhízás, mely a sejtek inzulin iránti érzékenységét csökkenti. A lelki problémák a normál testsúly elérését nagyban nehezítik, ezért úgy vélem, önnek komplex segítségre lenne szüksége, azaz táplálkozástudományi tanácsadó orvos és pszichológus, esetleg gasztropszichológus együttes segítsége lenne célravezető.

A tünetei alapján javasolt lenne a rution laborvizsgálat elvégzése, illetve ha az éhgyomri vércukor még nm utal egyértelműen diabéteszre, akkor terheléses vércukor-vizsgálat elvégzése.

Kérdés: 2011. február 01., 08:56; Megválaszolva: 2011. február 02., 09:16
Kérdések és válaszok: Elhízás
Pajzsmirigy?
Stroke után hízás
"rossz íz" nem maradhat
Miért hízok?
Cukobetegség