Ezek után mi lenne a megfelelő

Tisztelt Doktornő / úr! Világ életemben hízásra hajlamos voltam. Ha egy kicsit nem figyeltem oda, rögtön felszaladt rám jó-pár kiló. Volt azonban egy szerencsés tulajdonságom is, ha rászántam magam viszonylag könnyen tudtam fogyni is. Diétával (ami nem volt drasztikus ) és ezzel egy időben napi 30-50 perc mozgással hetente öt alkalommal le tudtam fogyni heti átlag másfél kilót. Mivel ilyen fogyókúrát 20 éves koromtól átlag 3-4 évente egyet végig csináltam, pontos módszerem, edzéstervem és diétám volt, ami mindig hatásos volt. Ez így ment 2011-ig, 45 éves koromig. Ekkor éppen benne voltam az egyik ilyen fogyókúrában, 95 kg-ról szerettem volna lefogyni 78-80 kg-ra. Ám a kúra vége fele, 83 kg-os testsúlynál a fogyásom hirtelen, egyik hétről a másikra megállt.Ez valamikor nyáron történt és még ugyanazon év szeptemberében egy rosszul lét után kórházba kerültem magas vérnyomással. Három napig voltam benn, miután kijöttem Betaloc-Zoc -ot és még valami mást gyógyszert kellett szednem (ennek a nevére már nem emlékszem) , amit fél év után abbahagytam. 2012 márciusában. 30 év után le szoktam a dohányzásról, nem figyeltem az étkezésre és fel szedtem 13 kg-ot. Ezután többször is megpróbáltam fogyókúrázni, még a " megszokottnál" kissé drasztikusabban is, de abszolút eredménytelenül, olyan szinten, hogy utolsó alkalommal 95 kg-os súllyal kezdtem és 96 kg-os súllyal hagytam abba, két hónap elteltével, teljesen reményt vesztve. 2015 áprilisában ismét egy fülzúgásos, szédüléses, magas vérnyomásos rosszul lét után ugyan kórházba nem kerültem, de azóta folyamatosan szedem részben háziorvosom, részben fül-orr-gégész szakrendelés javaslatára a következő gyógyszereket: Tanydon, Nebivolol, Lucatam, Betarevin. Jelenleg közérzetem jó, de 104 kg a testsúlyom, ami a 174 cm-es testmagasságomhoz mérten érzésem szerint nagyon sok. Szeretném megkérdezni Önt, hogy mi válthatta ki ezt a hirtelen változást és mit kéne tennem, kihez kéne fordulnom azért, hogy visszakapjam a számomra egészséges testsúlyt. Illetve még annyit szeretnék hozzá tenni, hogy a fogyásom megállásával nagyjából egy időben libidóm fokozatosan el kezdett csökkenni és ennek a csökkenésnek a sebessége nagyjából legutóbbi rosszul létemmel egy időben ijesztően megnőtt. Segítségét előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza elhízás témában

Tisztelt Kérdező!

Endokrinológiai és nőgyógyászati vizsgálat javasolható, elsősorban pajzsmirigy betegség és menopausa irányában.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2016. február 01., 22:56; Megválaszolva: 2016. február 02., 20:30
Kérdések és válaszok: Elhízás
Pajzsmirigy?
Stroke után hízás
"rossz íz" nem maradhat
Miért hízok?
Cukobetegség