Túlsúlyos kislàny!

Tisztelt doktornő!Kislànyom most 9-éves és hatvan kg 2 évvel ezelőtt 28 kg volt ,àltalànos laborvizsgálaton volt Tsh szintje rendben van.Apró kiütèsek vannak a hàtàn és a karján börgyògyàsz szakorvos szerint kamaszodik.Szeretném öntől megkérdezni milyen vizsgàlatokat javasol?Egyébként àtlagos étvágyú mozgékony gyermek ,főleg a hasa inkább nagyobb.Előre is köszönöm vàlaszàt.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza a elhízás témában

Kedves Kérdező! Érdemes lenne egy endokrinológiai vizsgálatra elvinni a kislányát, ahol egyéb pajzsmirigy hormonokat, vércukrot, inzulin rezisztenciát és más értékeket is meg tudnak nézni. Előfordul, hogy a TSH normális, de a T3, T4 hormon eltér, ezért érdemes ezeket is megnézettetni. A vizsgálatra háziorvosuk tud beutalót adni. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2020. január 14., 17:15; Megválaszolva: 2020. január 20., 20:31
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Café au lait folt?
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek