Túlsúlyos kislány!

Tisztelt doktornő! Kislányom most 9-éves és hatvan kg 2 évvel ezelőtt 28 kg volt ,általános laborvizsgálaton volt Tsh szintje rendben van.Apró kiütèsek vannak a hátán és a karján börgyògyász szakorvos szerint kamaszodik.Szeretném öntől megkérdezni milyen vizsgálatokat javasol? Egyébként átlagos étvágyú mozgékony gyermek ,főleg a hasa inkább nagyobb.Előre is köszönöm válaszát.

Dr. Balogh Andrea válasza elhízás témában

Kedves Kérdező!

Érdemes lenne egy endokrinológiai vizsgálatra elvinni a kislányát, ahol egyéb pajzsmirigy hormonokat, vércukrot, inzulin rezisztenciát és más értékeket is meg tudnak nézni. Előfordul, hogy a TSH normális, de a T3, T4 hormon eltér, ezért érdemes ezeket is megnézettetni. A vizsgálatra háziorvosuk tud beutalót adni.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2020. január 14., 17:15; Megválaszolva: 2020. január 20., 20:31
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
7 hónapos baba-remegés
Magas Immunglobulin A
Van e teendő?
Szem bevérzés
Szérum P laborleleten magas