Milyen vizsgálatok javasoltak a túlsúly okának felderítése céljából?

Üdvözlöm! Gyermekkorom óta túlsúllyal küzdöm, 2 éve volt a súlyom 167-kg azóta folyamatosan próbálok fogyni, 2011 novemberében a Szent Imre kórház lipidambulanciáját felkerestem, azóta 1500 Kcal étrend szerint étkezem. Akkori súlyom 159 kg volt. Most áprilisban már 149 kg-vagyok.Ennek ellenére úgy érzem hogy viszonylag sok erőfeszítés után is csak kis eredményt tudtam elérni. Mi lehet az oka a lassú fogyásnak és a túlsúlynak annak fényében hogy nem volt jellemző rám az egészségtelen étkezés. A vércukor, koleszterin ill. triglicerid értékeim mindig a normális értéken belül mozogtak egy hónapja ezek az értékek: Koleszterin: 3, 4 mmol/l Triglicerid: 0, 61 mmol/l Glükóz: 4, 9 mmol/l A vérvétel alkalmával a pajzsmirigyem is meg lett vizsgálva, azzal is rendben találtak mindent.Korábban magas vérnyomást, refluxot, gyomor ill. nyelőcsőfekélyt valamint nyombél gyulladást állapítottak meg nálam. A kérdésem az lenne hogy milyen vizsgálatokat érdemes a túlsúlyom okának felderítése céljából elvégeztetni? Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza elhízás témában

KEdves Kérdező!

Lehetnek egyéb endokrin okai is a fogyásnak, ezért endokrinológiai vagy obezitológiai szakrendelésre kérjen beutalót. Addig is minimum egy hétig vezessen étkezési naplót, mert az orvosnak fontos látnia, hogy mennyi az energiabevitel.

Kérdés: 2012. május 05., 15:51; Megválaszolva: 2012. május 07., 10:22
Kérdések és válaszok: Elhízás
Pajzsmirigy?
Stroke után hízás
"rossz íz" nem maradhat
Miért hízok?
Cukobetegség