Méhnyakrák elleni oltás

Tisztelt Doktor Úr! Úgy döntöttem, beadatom a méhnyakrák elleni oltást. Viszont az orvos, aki felírta, nem volt túl bőbeszédű. A kezembe nyomott egy Silgard Szuszpenziós Injekció 1X0, 5 ml gyógyszer receptet, meg egy prospektust, hogy olvasgassam., De nem lettem tőle okosabb. 30 éves vagyok. Ez nekem tényleg 30 000 Ft-ba kerül? Míg a 13 éves lányok teljesen ingyen megkapják? Van valami kedvezmény? Valahol lehet kapni ingyenesen? Esetleg számít a kedvezményben a krónikus betegség? (2-es típusú cukorbeteg vagyok) Vagy jelenleg van valami iskolai kedvezmény tanárok családtagjainak? (Édesanyám általános iskolai tanár) Önkormányzati kedvezményekről is hallottam. A XIX. kerületben lehet ilyen? Hányszor kell beadni? Kétszer vagy háromszor? Milyen időközönként? Úgyhogy számoljak rá, hogy 60 000 vagy 90 000 Ft lesz a védettségem? És azt is olvastam, hogy csak nyolc évre szól, vagy esetleg tovább. Ezt nyolc évente meg kell ismételni? Más típusú méhnyakrák elleni oltás is van esetleg, mint a Silgard? Mi a legjobb megoldás? Most csináltattam Cytológia vizsgálatot. Jelenleg nincs méhnyakrákom. Ezt elég tudni az injekció előtt? Vagy olvastam valamit, hogy hpv szűrés is kell, mert ha megvan a szervezetben a vírus, akkor fölösleges beadatni. Ezt kell kérni? Hol? Ingyenes? Vagy ez is vagyonokba kerül? Csak mert nem bakfis vagyok, hanem ilyen vénségesen vén? Még nem váltottam ki az injekciót. Ön szerint mit tegyek? Mik a legkedvezőbb lehetőségeim? Válaszát előre is köszönöm! Kuszkusz

Dr. Tekse István válasza HPV oltás témában

Kedves Kuszkusz! Válaszaim a kérdéseire: - most ennyi az ára, ha lesz akció a jövőben akár 15.000 Ft is lehet - az a korosztály kaphatja ingyen (nem mindenhol ezt sem) akiknek a legnagyobb prevenciót jelenti, tehát a kb. 12 éves korosztály - 3 oltás van, 0. 2. 6. hónapban, így alakítja ki a védettséget - még csak ennyi ideje áll rendelkezésre, ezidáig tudták vizsgálni - van még a Cervarix oltás - a negatív cytológia elég az oltás előtt - a HPV szűrés kb. 10.000-15.000 Ft (intézettől függ) ; kérésre ingyen nem végzik el - ha van HPV akkor is javasolt beadni (hiszen kb. 150 féle HPV létezik) Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2015. január 26.

Kérdések és válaszok: Egyéb

HPV oltás felnőtt korban
Kedves Doktor Úr! Van egy egy centis "méhszájseb"-em, amit az egyik nőgyógyász lát, a másik meg azt mondja, hogy ez nem számít méhszájsebnek, hanem ciklussal...
HPV oltás + torokgyulladás, nátha
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! HPV oltással kapcsolatos a kérdésem. Lányom 13 éves lesz október végén. Október 10-én kapta meg az első HPV oltását (Írországban,...
Beoltassam magam?
Másfél évvel ezelőtt Condylomáim voltak a hüvelybemenet környékén. Ezek a Condyline ecsetelés és az Isoprinosine kúra hatására elmúltak 2 hónap alatt. Azóta 3...
Cervarix HPV elleni oltás - HPV...
Tisztelt Címzett! Kb. két és fél hónapja kiderült, hogy HPV 33-as típusú vírus van a szervezetemben. Több nőgyógyásszal konzultálva mindegyik ajánlotta a...
Érdemes e oltatni?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném tudni, hogy érdemes e kérni a HPV- vírus elleni védőoltást, ha ezt a vírust már kimutatták a szervezetben? Van e így...
Kislány szedhet-e fitoösztrogén...