Méhnyakrák elleni oltás

Tisztelt Doktor Úr! Úgy döntöttem, beadatom a méhnyakrák elleni oltást. Viszont az orvos, aki felírta, nem volt túl bőbeszédű. A kezembe nyomott egy Silgard Szuszpenziós Injekció 1X0, 5 ml gyógyszer receptet, meg egy prospektust, hogy olvasgassam. De nem lettem tőle okosabb. 30 éves vagyok. Ez nekem tényleg 30 000 Ft-ba kerül? Míg a 13 éves lányok teljesen ingyen megkapják? Van valami kedvezmény? Valahol lehet kapni ingyenesen? Esetleg számít a kedvezményben a krónikus betegség? (2-es típusú cukorbeteg vagyok) Vagy jelenleg van valami iskolai kedvezmény tanárok családtagjainak? (Édesanyám általános iskolai tanár) Önkormányzati kedvezményekről is hallottam. A XIX. kerületben lehet ilyen? Hányszor kell beadni? Kétszer vagy háromszor? Milyen időközönként? Úgyhogy számoljak rá, hogy 60 000 vagy 90 000 Ft lesz a védettségem? És azt is olvastam, hogy csak nyolc évre szól, vagy esetleg tovább. Ezt nyolc évente meg kell ismételni? Más típusú méhnyakrák elleni oltás is van esetleg, mint a Silgard? Mi a legjobb megoldás? Most csináltattam Cytológia vizsgálatot. Jelenleg nincs méhnyakrákom. Ezt elég tudni az injekció előtt? Vagy olvastam valamit, hogy hpv szűrés is kell, mert ha megvan a szervezetben a vírus, akkor fölösleges beadatni. Ezt kell kérni? Hol? Ingyenes? Vagy ez is vagyonokba kerül? Csak mert nem bakfis vagyok, hanem ilyen vénségesen vén? Még nem váltottam ki az injekciót. Ön szerint mit tegyek? Mik a legkedvezőbb lehetőségeim? Válaszát előre is köszönöm! Kuszkusz

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza HPV oltás témában

Kedves Kuszkusz!

Válaszaim a kérdéseire:

- most ennyi az ára, ha lesz akció a jövőben akár 15.000 Ft is lehet

- az a korosztály kaphatja ingyen (nem mindenhol ezt sem) akiknek a legnagyobb prevenciót jelenti, tehát a kb. 12 éves korosztály

- 3 oltás van, 0., 2., 6., hónapban, így alakítja ki a védettséget

- még csak ennyi ideje áll rendelkezésre, ezidáig tudták vizsgálni

- van még a Cervarix oltás

- a negatív cytológia elég az oltás előtt

- a HPV szűrés kb. 10.000-15.000 Ft (intézettől függ) ; kérésre ingyen nem végzik el

- ha van HPV akkor is javasolt beadni (hiszen kb. 150 féle HPV létezik)

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2015. január 22., 13:23; Megválaszolva: 2015. január 26., 13:50
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat