Cervarix HPV elleni oltás - HPV fertőzötten érdemes-e beadatni?

Tisztelt Címzett! Kb. két és fél hónapja kiderült, hogy HPV 33-as típusú vírus van a szervezetemben. Több nőgyógyásszal konzultálva mindegyik ajánlotta a cervarixes HPV elleni oltást. A kérdéseim a következők: 1. Ön szerint beadassam a cervarix oltást? 2. Milyen mellékhatásai lehetnek a cervarix oltásnak? 3. Van egy bőr autoimmun betegségem (DLE), ez befolyásolja rossz irányban esetleg vmelyik mellékhatását a cervarixnek az én esetemben? 4. P3 cinI-nél be lehet adatni? Köszönettel és Üdvözlettel.

Dr. Pék Tamás válasza HPV oltás témában

Tisztelt Kérdező! Az említett oltóanyag a HPV-16-os és HPV-18-as típusa ellen nyújt védelmet, mely típusok felelősek a méhnyakrák esetek több, mint kétharmadáért. Ezért az oltás beadatása szerintem is javasolt. A mellékhatások közül a leggyakoribb a lokális reakció, úgymint fájdalom az oltás helyén, bőrpír, duzzanat. Ezek maguktól is gyorsan elmúlnak. Ha állapota egyensúlyban van, akkor az oltás beadható, nem jelent kontraindikációt. Ugyanakkor a lupus kezelésére adott gyógyszerek közül egyesek befolyásolhatják a hatékony immunválasz kialakulását, ezt beszélje meg gondozó orvosával. P3 CINI-nél is be lehet adatni, ez sem jelent ellenjavallatot. Azt fontos tudni, hogy az oltásnak megelőző hatékonysága van, nem terápiás. Tisztelettel:

Megválaszolva: 2014. február 16.

Kérdések és válaszok: Egyéb

HPV oltás felnőtt korban
Kedves Doktor Úr! Van egy egy centis "méhszájseb"-em, amit az egyik nőgyógyász lát, a másik meg azt mondja, hogy ez nem számít méhszájsebnek, hanem ciklussal...
HPV oltás + torokgyulladás, nátha
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! HPV oltással kapcsolatos a kérdésem. Lányom 13 éves lesz október végén. Október 10-én kapta meg az első HPV oltását (Írországban,...
Méhnyakrák elleni oltás
Tisztelt Doktor Úr! Úgy döntöttem, beadatom a méhnyakrák elleni oltást. Viszont az orvos, aki felírta, nem volt túl bőbeszédű. A kezembe nyomott egy Silgard...
Beoltassam magam?
Másfél évvel ezelőtt Condylomáim voltak a hüvelybemenet környékén. Ezek a Condyline ecsetelés és az Isoprinosine kúra hatására elmúltak 2 hónap alatt. Azóta 3...
Érdemes e oltatni?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném tudni, hogy érdemes e kérni a HPV- vírus elleni védőoltást, ha ezt a vírust már kimutatták a szervezetben? Van e így...
Kislány szedhet-e fitoösztrogén...