Beoltassam magam?

Másfél évvel ezelőtt Condylomáim voltak a hüvelybemenet környékén. Ezek a Condyline ecsetelés és az Isoprinosine kúra hatására elmúltak 2 hónap alatt. Azóta 3 havonta rendszeresen eljártam kontroll vizsgálatra. Többször volt kenet vétel is, de ebből egyetlen alkalommal sem tenyészett ki HPV vírus. Sokat hallottam erről a Silgard oltásról, hogy megvéd többek között a Condylomák ellen is. Szeretném megkérdezni, hogy ilyen előzmények után beadassam magamnak? Ilyen esetben is védelmet nyújt (pl. a kiújulás ellen)? Köszönöm szépen a választ.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza a HPV oltás témában

Ajánlom az oltást, mindenekelőtt a méhnyakrák megelőzése céljából, de megakadályozhatja a condylomák kialakulálást is.

Kérdés: 2014. május 15., 16:56; Megválaszolva: 2014. május 20., 20:42
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Ajánlott-e számomra a covid elleni...
COVID: Íz- és szaglásvesztés...
Treponema teszt