Érdemes e oltatni?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném tudni, hogy érdemes e kérni a HPV- vírus elleni védőoltást, ha ezt a vírust már kimutatták a szervezetben? Van e így értelme, esélye annak, hogy visszaszorítja ezt a vírust? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Herman Tünde válasza HPV oltás témában

Amennyiben a HPV vírust kimutatták a szervezetében jelenleg nem érdemes oltani, erre vonatkozó ajánlások még folyamatban vannak.

Megválaszolva: 2012. november 16.

Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek

HPV oltás felnőtt korban
Kedves Doktor Úr! Van egy egy centis "méhszájseb"-em, amit az egyik nőgyógyász lát, a másik meg azt mondja, hogy ez nem számít méhszájsebnek, hanem ciklussal...
HPV oltás + torokgyulladás, nátha
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! HPV oltással kapcsolatos a kérdésem. Lányom 13 éves lesz október végén. Október 10-én kapta meg az első HPV oltását (Írországban,...
Méhnyakrák elleni oltás
Tisztelt Doktor Úr! Úgy döntöttem, beadatom a méhnyakrák elleni oltást. Viszont az orvos, aki felírta, nem volt túl bőbeszédű. A kezembe nyomott egy Silgard...
Beoltassam magam?
Másfél évvel ezelőtt Condylomáim voltak a hüvelybemenet környékén. Ezek a Condyline ecsetelés és az Isoprinosine kúra hatására elmúltak 2 hónap alatt. Azóta 3...
Cervarix HPV elleni oltás - HPV...
Tisztelt Címzett! Kb. két és fél hónapja kiderült, hogy HPV 33-as típusú vírus van a szervezetemben. Több nőgyógyásszal konzultálva mindegyik ajánlotta a...
Bakteriális intim fertőzés átadható?