Izomkoordinációs probléma?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Daganatos betegségemre Aromasin tablettát szedtem 5 hétig. Elég hamar jelentkeztek a jobb lábamban a problémák, de először a kopott térdemre gyanakodtam. Mint utóbb az onkológusnál kiderűlt a fájdalom, a gyógyszer mellékhatása. Gyógyszer nincs rá, majd ha a kiürül a szervezetből, elmúlik. Ennek 2, 5 hónapja, de szinte nem érzek gyógyulást. Tüneteim: pihenés után nehezen tudok felállni, mintha a lábam nem engedelmeskedne az agyamnak, ha nehezen, végre sikerül, nagyon fáj végig a lábam. Idővel nehezen, de bejáródik, és ha ekkor leülök, azonnal fel tudok állni. Járásomat nagyon labilisnak érzem, nem merek a lakásból kimozdulni. Úgy érzem eleget vártam, hogyan tovább? Mit tehetek magamért, hogy gyorsítsam a gyógyulást? Válaszukat előre is köszönöm.

Dr. Nagykálnai Tamás válasza izületi fájdalom témában

5 hétig szedett összesen Aromasint (exemestan-t) , és jelentkeztek a lábában a "problémák".

Sajnos ilyen leírás alapján nem tudom megmondani, hogy mi lehet az a "probléma".

Ha trombózis keletkezett a láb vénáiban, az Aromasin mellett egyáltalán nem gyakori, tehát nem nagyon hiszem.

Ha egy csont-izületi fájdalomról van egyedül szó - vagy például a "kopott" térd fájdalma erősödött, azt már el tudom hinni, mert izületi fájdalmakat bizony lehet kapni az "aromatáz-gátló" gyógyszercsalád mindegyikétől, az Aromasintól is.

Ha ilyen kellemetlen mellékhatást észlelt, hagyja abba ezt a szert - pedig jó gyógyszer, de ha nem megy, akkor ne erőltessük.

Diclofenac tartalmú gyulladás-és fájdalomcsökkentő szert vennék be néhány napig (Sokféle van, de pl. Diclofenac Uno naponta egy tabletta jót tenne egy pár napig) . Néha egy pár napos vizelethajtás is enyhíti az ilyesféle panaszokat, akár egyszerű vizelethajtó teák formájában.

Mozogjon, tornázzon, járjon, hamarabb elmúlik a fájdalom.

Indulás sétálni!

Jobbulást.

Kérdés: 2011. március 21., 12:59 ;Megválaszolva: 2011. március 31., 12:00
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Állandósult nyaki fájdalom
31 éves, férfi vagyok. 173 cm és 95 kiló. Alkoholt fogyasztok és dohányzok is. Közel egy éve kezdődött panaszaim: nyaki merevség, regglei...
Végbélműtét után kemoterápia...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Édesapámat 2016.07.25-én műtötték végbéldaganattal. Sajnos végleges stomát kapott. 9napot volt kórházban, majd...
Orron lévő basalioma
6237 Kecel
Hólyagrák esetében a CT...