Ortopédiai probléma vagy trombózisgyanú?

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Ülőmunkát végzek, de egy nap sokszor felállok és sétálok. Kb. egy hete elkezdett fájni a jobb oldali csípő/fenék/combtő környéke, de nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentőséget, máskor is volt már ilyen pár napig, ami kihatott a jobb combomra, lábamra. Fáradtságos érzés volt. Nemrég pedig, kb. két napja észrevettem, mintha a jobb térdem felett a belső combom kicsit ducibb lenne. (Mások nem igazán látnak különbséget.) Másnap egy picit fájdogált azon a részen, de csak ha ülésből emeltem vagy hajlítottam, magától nem. Mára viszont már kicsit kiterjedtebb, van amikor húzódik az egész belső combom. Közben a jobb oldali csípőkörnyéki fájdalom intenzívebb lett, tompa nyomás/bizsergést érzek a combom felé is. A combomon melegérzet, színelváltozást nem tapasztaltam. Ha megyek nem fáj/húzódik, csak ha nyugalmi helyzetből mozgatom, hajlítom, illetve felfelé lépcsőzök. Illetve ha kicsit masszírozni, nyomkodni próbálom. Nem sportoltam előtte. Nem vagyok benne biztos hogy ez a belső comb húzódás/izomláz féle fájdalom egybefüggne a fenék/ csípő környéki fájdalommal. Hétfőre van időpontom ortopédiára, de félek, hogy a combommal pedig más a helyzet. Ön mit gondol erről? Válaszát előre is köszönöm szépen.

Dr. Szanyi Andrea válasza izületi fájdalom témában

Kedves Kérdező!

A beteg vizsgálata nélkül nem lehet a panaszáról véleményt mondani. Mire soraimat olvassa, az ortopédiai vizsgálat megtörtént, feltehetően mondtak is Önnek iránydiagnózist. Panasza hátterében állhat a térdizület úgynevezett Baker cisztája is. A trombózis kizárása orvosi vizsgálatot, vérvételt és ultrahangvizsgálatot gényel.

Kérdés: 2022. augusztus 04., 16:17 ;Megválaszolva: 2022. augusztus 09., 20:38
Kérdések és válaszok: Egyéb
Mellkasi égő érzés
Üdvözlöm. Jó pár hete égő érzés van a mellkasomban néha nyilaló fájdalom inkább a kulcscsont elöl mell fölötti részen a bal oldalamon. Két...
Nyomás a fejben
Hepatitis A és B védőoltás...
Sárga tenyér labor eredmény volt
Fáradtság, gyengeség, EBV