• Autoimmun?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Négy hónappal ezelőtt kismedencei gyulladásom volt, melyet többféle hosszan tartó antibiotikummal sem sikerült meggyógyítani (Doxiciclyn, Klion, Azi Sandoz, Zinnat). Sajnos a kezelés hamarabb kezdődött el mint a tenyésztés, ezért semmit sem sikerült kitenyészteni. STD készült, negatív lett. Mivel a CRP nem volt magas viszont erős fájdalmaim voltak diagnosztikus laparoszkópiát végeztek, mely nem vezetett eredményre. A nőgyógyászati problémáim maguktól elmúltak időközben. Ismételt tenyésztésen hüvelyváladékból Klebsiella Pneumonaie tenyészett ki, mely a nőgyógyászok szerint nem igényel kezelést, a legyengült immunrendszerem miatt jöhetett elő. Evvel párhuzamosan indult egy autoimmun - gyanús betegség kezdete. Eleinte csak keresztcsonti és deréktáji, később nyaki fájdalmak kezdtek gyötörni, majd a kezeim, kéz és lábújjaim, térdeim és mostanában már a könyököm is fáj. Be nem volt dagadva semmim. Néha elmúlnak majd újra előjönnek, akár egy napon belül is változóan. Nyelési nehézség, hányinger társul a tünetekhez még. A hasi és kismedence MR megnagyobbodott májat mutatott, a süllyedésem gyorsult (44), CRP normális. Gerinc MR negatív. Vashiány is szerepel még a laboreredményen. Jelenleg három hete 16mg Medrolt szedek, mely kissé enyhített a tüneteken, az éjszakai alvásom rendeződött, mert a fájdalomtól nem tudtam aludni. A Medrol alatt jelentkezett romlás, a térd és a könyökfájdalom előtte nem volt. Most 12 mg-ra csökkentettem az adagot, még nem tapasztalok semmi változást. Reuma Faktor nincsen és az ANA értékek is negatívak. Sajnos az orvosoknak nincs ötletük hogy mi lehet a bajom, így kezelni sem lehet érdemben. Immunológushoz járok, de nem tud mit tenni velem, szerinte ha nem vagyok jól emeljük a Medrolt. Székletem rendben van, gyomorproblémáim nincsenek. Van ötlete a doktornőnek mi lehet ez? Köszönöm előre is a megtisztelő választ!

        Dr. Puskás Réka válasza a ízületi fájdalom témában

        Kedves Kérdező! A leírt leleteken kívül szükséges még néhány autoantitest vizsgálata is. Valószínűleg ezeket is megnézték. Javaslom ezt még megbeszélni az immunológussal. Sajnos előfordul, hogy egy betegség hosszú ideig nem "fejlődik ki rendesen" és ezért nem tudják diagnosztizálni. Ilyen esetben várakozni szoktunk és követni a beteg állapotát. Ennél többet sajnos nem tudok mondani. Esetleg kérhet második véleményt valamelyik egyetemi immunológiai centrumban a betegségéről. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2018. január 31., 11:23; Megválaszolva: 2018. február 06., 18:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: