• Uv-b téma

    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    Egyes kozmetikumok, külsőlegesen alkalmazott kenőcsök, oldatok, valamint egyes szájon át szedett gyógyszerek is fényérzékenyíthetik a szervezetet. Ha ezen szerek mellett éri a bőrt napfény, akár néhány perc alatt leéghet, felhólyagosodhat.
    MTI
    Vasárnap a figyelmeztetési értéket meghaladó, nagyon erős UV-B sugárzás várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton az MTI-vel.
    MTI
    Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala szerdára és csütörtökre első fokú hőségriasztást jelzett, az Országos Meteorológiai Szolgálat pedig szerdára UV-B riasztást adott ki, mivel az ország északkeleti részén 7,6-es, nagyon erős sugárzás várható.
    Független Hírügynökség
    Extrém erős UV-B sugárzás várható hétfőn az előrejelzés szerint. Ez azt jelenti, hogy még a normál bőrűek is könnyen leégnek, ezért délelőtt 11 és délután 3 óra között tanácsos árnyékos helyen tartózkodni. A hőmérséklet a vasárnapinál egy-két fokkal magasabb lesz, napközben 31 és 35 fok között alakul.
    Független Hírügynökség
    Hétfő után kedden is nagyon erős UV-B sugárzásra lehet számítani országszerte. Ez azt jelenti, hogyha valakinek normál bőrtípusa van, akár negyedórás napon tartózkodás után is leéghet.