• Sugárterápia témájú cikkek

    Well pr
    Szájüregi rák – szerencsére sokan nem ismerik még a daganat ezen típusát. Ugyanakkor az az évi 1500 ember, akit a rák ezen válfajával diagnosztizálnak, sokat tudna mesélni arról, hogy a sugárterápia még csak a kezdet – a kezelés hatására ugyanis egy rutinműtétnek mondható foghúzás is súlyos következményekkel járhat. A hiperbár oxigénterápia szövetregeneráló hatásának köszönhetően sokat segíthet nekik, hogy ne kelljen elveszíteniük állkapcsukat.
    Orvos valaszol - Dr. Nagykálnai Tamás
    Tisztelt Doktornő/ Doktor úr! Édesanyámnál kisejtess tüdődaganatot állapítottak meg. Megkapta a kemoterápia kezelést és most sugárkezelést kap. Már csak 5 alkalom van hátra a kezelésből. Sajnos egy másfél hete nagy fájdalmai...
    WEBBeteg - Dr. Kovács Árpád, klinikai onkológus
    Napjainkra a daganatos megbetegedések a modern társadalmak egyik legkomolyabb népegészségügyi kihívásává váltak. Hazánkban évente nagyságrendileg 60-70 ezer újonnan felfedezett esettel kell számolni, és ez a szám a világ többi országához hasonlóan évről évre nő.
    WEBBeteg
    Sugárkezelést fognak alkalmazni a koponyacsontomon. Kérdésem az lenne, hogy ehhez le fogják nyírni a hajamat? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Springmed - Sréter Lídia, Prof. Dr.
    Minden rákellenes kezelési módszer (műtét, kemoterápia, sugárterápia, hormonkezelés, biológiai kezelés igen erőteljesen hat.
    Orvos valaszol - Dr. Nagykálnai Tamás
    Tisztelt Hölgyem/Uram! Édesanyám tüdőrákja miatt 30 sugárterápiás kezelést kapott. A jobb oldali tüdejét érte a kezelés. Kb 25 kezelésig semmilyen probléma vagy mellékhatás nem volt, de a 25.-től kezdve elkezdett fájni a...
    WEBBeteg
    Eredménytelen prosztata brachyterápia esetén mikor jöhet szóba a műtéti eltávolítás? – Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!