sugárkezelés tüdőrák

Tisztelt Dr! Tüdőrákom van. Megoperáltak jobb oldali alsó lebenyt eltávolították. Adenocarcinoma.Túl vagyok 4db kemoterápián. Utolsó ct tökéletes. "...jobb old.látott letokolt pleuralis foly.felszívódott, nemfigyelhető meg.Kissé tágabb erek jelenleg is ábrázolódtak. A tüdő parenc.ban egyéb diffuz v. körülírt eltérés nem látható. A mediastinum képletei szabályosak. Megnagy.nyirokcsom, kóros lágyrész képlet nem figyelhető meg"Ennek ellenére 5 hetes sugárkezelést javasolnak. Miért? Indokolt e? Ha nem egyezem bele, mivel járhat? Az Uzsokiba kéne menjek, Dunaharasztiból.Nehezen lenne megoldható. Vlhol a közelben van e még lehetőség erre a kezelésre? Nem szeretnék befeküdni. Válaszát köszönöm.

WEBBeteg Szakértő válasza sugárterápia témában

Kedves Kérdező!

Protokoll szerint kezelik a rákbetegeket. Az, hogy jelenleg valaki tumormentes, jó eredmény, de fontos "biztosítani" ezt az állapotot, és ez a tumor mind a kemoterápiára, mind pedig a sugárkezelésre jól reaál. Magyarországon szabad orvosválasztás van, bármely onkológiai és sugárterápiás centrumban megkaphatja az esedékes sugárterápiát.

Kérdés: 2011. szeptember 05., 21:28 ;Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 13:55
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Hátfájás sugárterápia után
Tisztelt Hölgyem/Uram! Édesanyám tüdőrákja miatt 30 sugárterápiás kezelést kapott. A jobb oldali tüdejét érte a kezelés. Kb 25 kezelésig...
Agyideg daganat MR felvétele
Tisztelt Doktornő! Köszönöm válaszát. 1 hete készült az MR felvétel. Melynek eredménye: Bal oldalt főleg a hallójáratban elhelyezkedő 4 mm...
Nyirokcsomó megnagyobbodás
Májvédők alkalmazása...
Dudor a torokban