Sclerosis multiplex téma

A szoptatás védi a nőket a szklerózis multiplex súlyosbodásától

MTI

A szklerózis multiplexben szenvedő szoptató nők bizonyos mértékben védettek állapotuk romlásától. Ez összefüggésben lehet a szokásos havi ciklusuktól való eltéréssel - írják amerikai kutatók az Archives of Neurology című szakfolyóiratban.

Sclerosis multiplex - Őssejtbeültetéssel gyógyítható?

Független Hírügynökség

A sclerosis multiplex korai fázisában végrehajtott őssejtbeültetés stabilizálja, egyes esetekben pedig vissza is fordítja az idegrendszeri rendellenesség kifejlődését - tapasztalták chicagói orvosok.

Engedélyzték a cannabis terápiás célú termelését

Független Hírügynökség

A holland legfelső bíróság helyben hagyta azt a 2006-os ítéletet, amely engedélyezte a marihuánatermesztést gyógyászati céllal egy szklerózisban szenvedő betegnek. A legfelső bíróság szerint rendkívüli helyzetben elfogadhatóvá válhatnak illegális cselekedetek.

Legális a kannabiszspray Katalóniában

FH

Spanyolország északkeleti tartományában, Katalóniában legalizáltak egy kannabisz tartalmú fájdalomcsillapító sprayt. A szájsprayt szklerózisban és rákban szenvedő betegeknek írhatják fel, akiket erős fájdalom vagy hányinger gyötör.

Bélférgekkel a szklerózis multiplex ellen

Medipress

Orvosok egy csoportja féreglárvák alkalmazásával próbál megoldást találni a szklerózis multiplexre (SM) és a hozzá hasonló degeneratív autoimmun-betegségekre.

Sclerosis multiplex

Orvos valaszol - Dr. Fehér Gergely

Tisztelt Doktor Úr! Páromnak 29 éves nő, 4 éve látóideg bénulás a volt (kettős látás jelentkezett) . Akkor megállapították, hogy alacsony volt a B12 vitamin szintje. Steroid kúra után helyrejöttt. Mri felvételeken nem látszódott kóros eltérés. Utána

Jobb oldali lágyéki fájdalom

Orvos valaszol - Dr. Baki Márta

Tisztelt Márta! Augusztus óta, egy komolyabb megterhelést követően (kerékpár) jobb oldali lágyéki fájdalom kezdődött, de nem tudom ehhez köthető-e. Ülő helyzetben a herék felé, mozgás alkalmával a láb felé is lesugárzik. Amennyiben nem terhelem a

Szklerózis multiplex?

Orvos valaszol - Dr. Szappanos Zsuzsanna

Kedves Doktornő/Úr! 4 évvel ezelőtt látóideg gyulladást kaptam sok vizsgálaton vettem részt, de pontos diagnózist nem tudtak felállítani. Tüneteim teljesen elmúltak, az elmúlt 4 hónapban labzsibbadassal küzdöm. Az orvosom elküldött agyi Mr vizsgála

E és B vitamin egyszerre?

Orvos valaszol - Dr. Szappanos Zsuzsanna

Üdvözlöm! A következő dilemma miatt terveztem endokrinológushoz fordulni. Hét éve benigus formában zajló Szklerózis Multiplexem kordában tartásának érdekében szoktam szedni Milgamma N, vagy Neuromultivit EP gyógyszert szedni, amelyek B1, B6, B12 v

MR vélemény

Orvos valaszol - Dr. Laki András

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy ismételt MR vizsgálatok során (egy vagy több év) , lehetséges az, hogy a demielinisatios gócok megkisebbednek vagy eltűnnek? Szklerózis multiplexes betegről van szó. Válaszát előre is köszönöm!