Influenzajárvány téma

Levegő útján is terjedhet az influenza egy új kutatás szerint

MTI

A betegek puszta kilégzésével is terjedhet az influenza egy új amerikai kutatás szerint, a vírusok továbbadásához köhögés vagy tüsszögés sem szükséges.

Riogatás, vagy tényleg közeleg az ausztrál influenzajárvány?

WEBBeteg - Gorzsás Anita, újságíró, Szakértő: Dr. Reinhardt István

Az utóbbi időben megnövekedett azoknak a híreknek a száma, amelyek szerint Ausztráliából közelít a H3N2 influenzajárvány. Egyes portálok már Angliában és Franciaországban is súlyos megbetegedésekről írtak. Utánajártunk, a magyar lakosságnak van-e félnivalója, valóban kitörhet-e a járvány, és ha igen, mennyire okoz súlyos megbetegedéseket.

Az influenza a hideg és száraz levegőt szereti

WEBBeteg, FH

Az influenzavírus tovább marad életképes a levegőben akkor, ha az abszolút páratartalom alacsony. Ezzel tudományosan bebizonyosodott az az ősi tapasztalat, hogy a hideg téli hónapokban több ember betegszik meg influenzában, mint máskor.

Visszavonulóban az influenzajárvány - Aktuális információk

WEBBeteg összeállítás

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés alapján az országban 2017. február 13. és 19. között 44 000 beteg fordult influenzás tünetekkel orvoshoz az előző heti 66 200 fővel szemben.

Így tarthatja távol az influenzát

ÁNTSZ

Óvd akit szeretsz! Tartsd távol az influenzát! jelmondattal indított kampányt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Országos Tisztifőorvosi Hivatal.

Mire kell figyelni influenzajárvány idején?

ÁNTSZ

Az utóbbi évekhez képest korábban érkezett az influenza Európába, így hazánkba is. Járvány idején a fertőzés megelőzésében az általános személyi higiénés magatartás a döntő, ennek egyik legegyszerűbb módja a rendszeres és alapos kézmosás.

Megkezdődött hazánkban az influenza elleni védőoltások beadása

ÁNTSZ

Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala és az Országos Epidemiológiai Központ közösen tájékoztatja a lakosságot arról, hogy november elejétől az ország egész területén elérhető a 60 éven felüliek, valamint a rizikócsoportba tartozók számára a térítésmentes influenza elleni védőoltás.

Az élet első influenzája meghatározza, hogyan reagálunk később a vírusra

MTI

Az influenzával való első találkozás meghatározza, hogy a későbbiekben miként reagál az ember szervezete a vírusra - állapították meg amerikai kutatók.

Visszavonulóban az influenza

WEBBeteg/OEK

Meddig tart még az influenzajárvány? Melyik megyében nőtt a megbetegedések száma? Tekintse meg aktuális helyzetjelentésünket!

Tovább csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma

WEBBeteg/OEK

Tart még az influenzajárvány? Mennyi az esélye, hogy megbetegszik? Tájékozódjon az aktuális helyzetjelentésből.