Gyomorrák téma

A gyomorrák tünetei és rizikófaktorai

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, Dr. Tóth Sára Rebeka - 2022-02-24 18:33
Gyomorrák
Azokban a családokban, ahol előfordult már gyomorrák, illetve ismert hajlamosító tényezők állnak fenn, a panaszok fokozott figyelése, rendszeres orvosi ellenőrzés javasolt. Tekintse meg, hogy milyen tünetekre érdemes odafigyelni, illetve melyek azok a rizikófaktorok, amik veszélyt jelenthetnek.

Gyomorrontás? Vegye komolyan!

Oxygen Medical - Dr. Mármarosi István, gasztroenterológus - 2022-08-22 04:36
Nyáron jellemzően megnő az esélye a gyomorrontásnak - különösen a szabadosabb táplálkozás és a nem megfelelően tárolt élelmiszerek miatt. Dr. Mármarosi István, gasztroenterológus a szakorvosi segítség jelentőségére hívta fel a figyelmet.

A Helicobacter pylori

WEBBeteg - Dr. Plósz János, gasztroenterológus - 2022-06-21 21:33
Helicobacter pylori
A Helicobacter pylori a legelterjedtebb emberi gyomor-bélrendszeri kórokozó, az emberiség 50 százalékában jelen van. Hazánkban a felnőttek Helicobacter pylori átfertőzöttsége 50-60 százalék közötti.

A gyomorrák típusai és stádiumai

WEBBeteg összeállítás - Holányi Péter - 2021-09-28 05:03
Gyomorrák
Az emésztőrendszerünk egyik kiemelten fontos helye a gyomor. Egy falat lenyelése után a nyelőcsőből közvetlenül ide jut a táplálék, amely nem megfelelő gyomorműködés esetén irritálhatja a gyomorfalat. Nagyon sok tényező okozhat irritációt a gyomorban, amely évek, évtizedek alatt gyomorrákhoz vezethet, de nem csak az irritáció lehet gyomordaganat kiváltó oka.

Gyomorfertőzések - Amikkel érdemes tisztában lenni

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus - 2021-08-17 18:33
Gyomorfertőzés
Gyomorfertőzés során a gyomor nyálkahártyájának gyulladása alakul ki. A tünettana megegyezhet más, a gyomrot érintő betegség tüneteivel. A leggyakrabban gyomorrontással keverhető össze, melyet elsősorban romlott ételek fogyasztása okozhat.
Az esztétikai plasztikai sebészetben a ráncképződés csökkentésére alkalmazott vegyület, a botox hatékony lehet a gyomorrák kezelésében is - erre a következtetésre jutottak állatkísérletek során amerikai és norvég kutatók, akik eredményeiket a Science Translational Medicine folyóiratban tették közzé.

Megkétszereződhet a rákos betegek száma

Rákgyógyítás - 2012-08-17 18:37
A rákbetegségben szenvedő emberek száma 2030-ra várhatóan több mint 75 százalékkal emelkedik, sőt a szegényebb országokban még ennél is nagyobb kiugrás várható az esetszámban – derült ki a WHO részeként működő Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség (IARC) közelmúltban közzétett tanulmányából.

Gyomorrák - Veszélyben a fiatal felnőttek?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2011-11-01 14:21
Tudósok megdöbbenve tapasztalták, hogy a gyomorrák előfordulási aránya meglepő mértékben nőtt a fiatal felnőtt korosztály körében, míg minden más korosztálynál csökken ez az arány.
"Gyomorrák műtét után a hozzátartozóm olyan kórterembe került, ahol egy húsevő baktériummal fertőzött személy feküdt. Ez orvosilag megengedhető? Összefüggésben lehet ez a tény a halálával?" - A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
A statisztikai értékelés egyértelműen mutatta, hogy 33 százalékkal nagyobb esélye volt a gyomorrák kifejlődésére azoknak, akiknek étkezése a legnagyobb mértékben különbözött a mediterrán szokásoktól.
Különösen a nők körében csökkent a gyomorrákos esetek - állapították meg Nagy-Britanniában a legfrissebb egészségügyi statisztikák alapján. A kutatók a biztató tendenciát a lakosság egészségesebb életmódjával magyarázzák. Az eredményekről a brit rákkutatási központ (Cancer Research UK) számolt be.

Az Aspirin csökkentheti a gyomorrák kockázatát

Független Hírügynökség - 2009-02-06 15:40
Az Aspirin csökkentheti a gyomorrák egyik fajtájának kockázatát - állapította meg egy amerikai tanulmány, amelyről pénteken adott hírt a BBC brit közszolgálati hírportál.

CA125

Orvos valaszol - Dr. Tóth Judit - 2017-05-14 06:03
Tisztelt Dr úr! 2013 nyarán totál gyomoreltávolitás történt (adenocarcinoma)semmilyen kezelés nem kellett mert nemvolt áttét a nyirokcsomókban sem. Most alhasi panaszaim kivizsgálásával bal oldali petefészekben 6 j.ol.4cm képlet látszik az orvosom a

Mi lehet az oka?

Orvos valaszol - Dr. Tóth Judit - 2015-07-23 20:13
Jónapot nagymamám rosszindulatú gyomor daganat műtétje után se javult vérképe. Kérdeztünk onkológust hogy mi a véleménye a leletek láttán de ő azt mondta hogy nincs tennivaló de mi nem így érezzük. A vizsgálat eredményei a következők: fehérvérsej

Mi lehet a baj? Kiújulhatott a gyomorrák?

Orvos valaszol - Dr. Nagykálnai Tamás - 2013-12-21 20:13
Tisztelt Doktornő / Úr! Édesapámnak 2012. márciusában gyomorrák miatt eltávolították az egész gyomrát és a lépét. Kapott kemoterápiát, tápszeres kezelést. Egészen mostanáig stabil volt az állapota, de az utóbbi időben étkezés után színtelen, nyálk

Gyomoreltávolítás után

Orvos valaszol - Dr. Nagykálnai Tamás - 2013-09-04 08:28
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! 2013. május végi gastroscopia daganatot mutatott ki, ezt követően július elején gyomoreltávolító műtétre került sor. A mellékelt szövettani eredményt kaptam. Kérdésem, hogy a lelet alapján szükséges-e kemo és/vagy sug

gyomorrák

Orvos valaszol - Dr. Nagykálnai Tamás - 2012-10-16 18:49
Tisztelt Doktor Úr! Édesanyámnál gyomorrákot diagnosztizáltak. Műtétre került sor, amikor is kiderült, hogy már nem műthető. Mellékelten elküldöm a műtét után készült kórszövettani leletet. A zárójelentésen szereplő diagnózis: 1 C1680 A gyomor

Gyomorrák

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2011-06-26 15:49
Mi a teendő akkor ha rosszindulatú gyomorbetegségem van? Mit tudok csinálni? És föleg ha nem operálható és nem sugározható. Mi a következő lépés?

Gyomordaganat tüdő vizesedéssel

Orvos valaszol - Dr. Molnár Katalin - 2011-05-24 21:17
Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Apósomat 2010. szeptemberében operálták áttétes gyomordaganattal. A gyomornak alig 1/3-a maradt, az epét eltávolították, a májon volt kisebb áttét illetve a hasüregi nyirokrendszer szinte "'telítve" volt a rákos sejtekkel.