Gyomortükrözés gyakorisága

Kedves Doktor Úr! 47 éves férfi vagyok, Heti többször sportolok ( futok ) aránylag egészségesen táplálkozom és csak alkalom szerűen iszom alkoholt, illetve nem dohányzom. Viszont csaladi halmozodas miatt ( nagypapam és édesapámnak is volt gyomorrákja kb 65-70 éves koruk körü) elhatároztam, hogy prevenciós jelleggel amit lehet megteszek, hogy ha nálam is kialakul azt a lehető legkorábban megtudjam. Jelenleg panaszom nincs, talán csak annyi, hogy nagyobb terhelés eseten szokott égni a gyomrom. Januárban lesz két éve, hogy gyomortukrozesen voltam, ekkor semmi rendellenesség nem volt, erről az eredményt csatolom. A kérdésem az, hogy fentiek figyelembe vételével hány évente szükséges ezt a vizsgálatot megismételni annak érdekében ha nálam is kialakul a betegség akkor arról időben tudjak? Válaszát nagyon köszönöm előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a gyomorrák témában

5 évente érdemes lehet gastroscopiát végeztetni, de most első (illetve második) körben a Helicobacter pylori fertőzés fennállását lenne érdemes kizárni illetve pozitív esetben eradicálni, mert ez egyértelműen emeli a gyomorrák kialakulásának rizikóját.

Kérdés: 2020. december 14., 15:21; Megválaszolva: 2020. december 14., 15:33
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Vélemény kérés
sovány vagyok hizni szeretnék
Veres nyálka szellenteskor
Sörélesztő intolarencia
Műtét utáni hasmenés