Gyomortükrözés gyakorisága

Kedves Doktor Úr! 47 éves férfi vagyok, Heti többször sportolok (futok) aránylag egészségesen táplálkozom és csak alkalom szerűen iszom alkoholt, illetve nem dohányzom. Viszont csaladi halmozodas miatt (nagypapam és édesapámnak is volt gyomorrákja kb 65-70 éves koruk körü) elhatároztam, hogy prevenciós jelleggel amit lehet megteszek, hogy ha nálam is kialakul azt a lehető legkorábban megtudjam. Jelenleg panaszom nincs, talán csak annyi, hogy nagyobb terhelés eseten szokott égni a gyomrom. Januárban lesz két éve, hogy gyomortukrozesen voltam, ekkor semmi rendellenesség nem volt, erről az eredményt csatolom. A kérdésem az, hogy fentiek figyelembe vételével hány évente szükséges ezt a vizsgálatot megismételni annak érdekében ha nálam is kialakul a betegség akkor arról időben tudjak? Válaszát nagyon köszönöm előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza gyomorrák témában

5 évente érdemes lehet gastroscopiát végeztetni, de most első (illetve második) körben a Helicobacter pylori fertőzés fennállását lenne érdemes kizárni illetve pozitív esetben eradicálni, mert ez egyértelműen emeli a gyomorrák kialakulásának rizikóját.

Kérdés: 2020. december 14., 15:21; Megválaszolva: 2020. december 14., 15:33
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Vajon gyomorrák?
Egy lánybarátomnak régóta gyomorgörcse van, már hónapok óta, január óta járja az orvosokat és egyik sem tudta mi lehet a probléma. Sűrűn...
Gyomorrákra való esély?
Jo napot kivanok, nagymamam gyomor rakban hunyt el es egy ideje edesanyam (elhunyt nagymamam lanya) betegeskedik es ugyan azokat a tuneteket vettem eszre...
Fogyás gyomorműtét után
Gyomorrák miatt eltávolítoták a gyomromat (vékonybélből csináltak újat) . Fél éves kemoterápia most ért véget, pillanatnyilag Aktiferrin...
Miért pozitív, mi lehet a diagnózis?