Gyomorfekély/gyomorrák

Kedves doktor ur! Korábban írtam önnek hogy a patikai vércseppes helicobacter tesztem halvány +lett. Azota teljesen magam alatt vagyok. (Hipochinder szorongás beteg vagyok) félek hogy gyomorrákom van, vagy gyomor fekélyem. Hasi uh meg korabban hasi kontrasztos mri is negativ.. tudom ezek nem gyomrot vizsgaljak de ha baj lenne ezeken latszodna vmi? Gyomortükrözesre menni fogok csak nem olcso mulatsag: / vervetelen voltam par napja teljesen jo. Crp sem magas. Nem mutat verszegenyseget. Tükrözésen kivul nincs mas vizsgalat edetleg ami megnyugtathatna?

Dr. Plósz János válasza h. pylori témában

Teljes bizonyosságot csak a tükrözés ad (főleg ha amúgy is fokozott a félelem a betegségtől). Azért elég messziről indult: még az sem biztos hogy helicobacter fertőzése van. Ami ráadásul szinte minden második embernek van. A pozitívak közül mintegy 10%-nak vannak gyomorpanaszai és a panaszosok közül is csak néhány százalékban alakul ki fekély. A gyomorrák még ennél is ritkább, kialakulásához jelentős idő (több mint 10 év) szükséges.

Kérdés: 2022. szeptember 25., 14:23 ;Megválaszolva: 2022. szeptember 25., 19:17
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Helicobacter pylori
Tisztelt doktor ur! Sajnos eleg hipochonder vagyok mindig szorongok valamin. Égett a gyomrom es nyelőcsővem. Nem mindig szokott neha neha csak. Ezert...
Helicobacter fertőzés panasz nélkül
Tisztelt Doktor Úr! Súlyos vashiányos anémia miatt tesztelték nálam a helicobacter fertőzést, mert a hematológus szerint ennek jelenléte is...
Helikobakter antitest
Tisztelt Doktor Úr! A mai napon csináltattam egy teljes vérképet, amiben Helikobakter antitestet is néztünk. 1.97 lett az eredményem, ami majdnem a...
Helicobaktérium okozta emésztési...
Tisztelt Doktor Ur, a következökröl lenne szo! Tavalyelött tavasszal pozitiv lettem Helicobaktériumra. A tünetek a következök voltak: rossz...
Kórszövettani lelet
Tisztelt Doktor Úr! Azzal kéréssel fordulok Önhöz, hogy legyen kedves felvilágosítani az alábbi kórszövettani lelet diagnózisáról, ami a...