Gyomorrák

Tisztelt Doktor Úr! Nagymamámnál ultrahang vizsgálatánál kiderült, hogy a gyomorfal meg van vastagodva. A kérdésem az lenne, hogy az eredmény alapján csak gyomorrák lehet? A gyomortükrözés eredménye ez lett Ép nyelőcső és cardia. Subcardialisan, gyűrűszerűen a gyomorban kissé lepedékes felszínű, vaskos nyálkahártyájú terület van, ebből III-as jelzéssel vettünk mintát, a gyomorfal itt kifejezetten tömött volt. A fornix nagy részében atropiás nyálkahártya látszik. A corpusban epés váladék van. A redőzet kifejezetten vaskos, a nyálkahártya vérbő. A redők levegőbefúvásra sem símulnak el. A corpus alsó határánál viszonylag éles határral az antrumban már vékonyabb nyálkahártya látszik. A corpusból II-es jelzéssel számos mintát vettünk, a gyomorfal merevebbnek tűnik a mintavétel során. Az antrumban atropiás a nyálkahártya, rajta fehéres foltok látszanak, különösen a pylorus körül (intestinalis metaplasia? ) . Az antrumból I-es jelzéssel vettünk mintát. A pylorus kerek, nyitva van. A bolbus ép. A duodenum a leszálló szár végéig vizsgálva ép. Diagnózis Gyűrűszerűen vaskos gyomorfalrészlet a cardia alatt. Vaskos corpusredőzet és nyálkahártya. (Neoplasma? ) . A fornixban és antrumban atrophiás nyálkahártya. Epés reflux.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza gyomorrák témában

Nem feltétlenül, de az ultrahangos lelet és az endoscopos kép is emellett szólhat (az endoscopos kép nem a legtípusosabb, ennek ellenére így is nézhet ki gyomorrák) .

Kérdés: 2015. február 21., 09:21; Megválaszolva: 2015. február 21., 14:55
Kérdések és válaszok: Egyéb
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?
Covid oltás után alkohol?
Hasi fájdalom