• Gyomorrák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Nagymamámnál ultrahang vizsgálatánál kiderült, hogy a gyomorfal meg van vastagodva. A kérdésem az lenne, hogy az eredmény alapján csak gyomorrák lehet? A gyomortükrözés eredménye ez lett Ép nyelőcső és cardia. Subcardialisan, gyűrűszerűen a gyomorban kissé lepedékes felszínű, vaskos nyálkahártyájú terület van, ebből III-as jelzéssel vettünk mintát, a gyomorfal itt kifejezetten tömött volt. A fornix nagy részében atropiás nyálkahártya látszik. A corpusban epés váladék van. A redőzet kifejezetten vaskos, a nyálkahártya vérbő. A redők levegőbefúvásra sem símulnak el. A corpus alsó határánál viszonylag éles határral az antrumban már vékonyabb nyálkahártya látszik. A corpusból II-es jelzéssel számos mintát vettünk, a gyomorfal merevebbnek tűnik a mintavétel során. Az antrumban atropiás a nyálkahártya, rajta fehéres foltok látszanak, különösen a pylorus körül (intestinalis metaplasia ?). Az antrumból I-es jelzéssel vettünk mintát. A pylorus kerek, nyitva van. A bolbus ép. A duodenum a leszálló szár végéig vizsgálva ép. Diagnózis Gyűrűszerűen vaskos gyomorfalrészlet a cardia alatt. Vaskos corpusredőzet és nyálkahártya. (Neoplasma?). A fornixban és antrumban atrophiás nyálkahártya. Epés reflux.

        Dr. Plósz János válasza a gyomorrák témában

        Nem feltétlenül, de az ultrahangos lelet és az endoscopos kép is emellett szólhat (az endoscopos kép nem a legtípusosabb, ennek ellenére így is nézhet ki gyomorrák).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2015. február 21., 09:21; Megválaszolva: 2015. február 21., 14:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! 25 éves 48 kilós lány vagyok. Kb egy hete fájdogál a bal lábam, egyszer a bokámnál, egyszer a combomnál, egyszer a térdhajlatomnál, mikor hol. Bedagadva nincs, visszereim nincsenek. Eléggé félek a...
        Kedves Doktor Úr! Köszönöm gyors válaszát. Már legalább 10 Normix kúrát megcsináltunk, de nem segített. Ha lenne még valami ötlete,életmentően, nagyon hálás lennék. (Talán még egy azonnali vastagbél tükrözés, ott valamit nem vettek...
        Tisztelt Doktor Úr! Sürgős segítségre lenne szükségem. Vékonybél fertőzést állapítottak meg nálam ,de az előírt gyógyszereket, Klion, Summetrolim, nem tudom beszedni, mert lefogytam, B12 hiány, gyengeség, hányinger, hasi fájdalom,...

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés