• Gyomorrák áttéttel

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Édesapám 67 éves 1,5 éve kompletten gyomoreltávolitás történt nála, carcinoma okozta daganat miatt.A környezetében 7 nyirokcsomó áttétet, mutatott. Kapott sugár,és kenoterápiát is.Fogyott műtéte után 20 kg-ot, de 1évig jóltáplálkozik,testsúlya stabil. Mintegy 5 hónapja kezdett dagadni mindkét lába,étvágya csokkent. Később kezdett feszülni a hasfala,aköldök előredomborodott,csak fekve éreztel jó magát.Alig tudott táplálkozni,inni,enni,visszajött neki. Tumormarkere alig emelkedett,emiatt nem aggódtunk. Áprilisban kórházba került,alultápláltsága miatt,éstachycardia miatt. Diagnózis:hasi áttét,ahol a daganat nyomja a vastagbelet,szűkiti, epeelvezetési gondok is vannak,és apancreas fej atrófiás! Kabivennel táplálják,és csapolják a hasvizet.Állapota gyenge,csak fekszik. Lehet e szó műtétről,ugyanis sztómakihelyezés szóba került! Májértékei sajnos romlanak! Tud biztatót mondani doktor Úr!??? Lehetséges,hogy a kemoterápia gyenge volt???(alig viselte meg). Kérném válaszát? [email protected] Email címre!! Köszönettel

        Dr. Plósz János válasza a gyomorrák témában

        Sajnos semmi jóval nem tudom bíztatni. Ha a gyomorrák eléri a hashártyát, azon nagyon gyorsan az egész hasüregben szétterjed és az állapot már nem gyógyítható. Ha jól sejtem műtét csak azért merül fel, hogy a bélpasszázs biztosítható legyen. Az, hogy miért alakul ki, nem lehet megmondani, az biztos, hogy a folyamat már elég előrehaladott volt a diagnózis és a műtét időpontjában is.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. augusztus 14., 12:12; Megválaszolva: 2019. augusztus 14., 20:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: