Futball téma

A 10 leggyakoribb sérülés a futballban

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Földi Ildikó

A futball kontakt sportág, melyben nagy a sérülések veszélye. Különösen a lábak érintettek. Az izmok, szalagok és csontok sérülései hozzátartoznak a focisták mindennapjaihoz.

Miért lesz a focistáknak O-lába?

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Bogdán Aurél, traumatológus, ortopédus

Sok focista ismert az O-lábáról. Egy tanulmány szerint a tehetséges focistáknál már 12 éves korban kifelé hajlik a térd. Ennek több oka is van.

EURO-2020 - Tudnivalók a Münchenbe utazó szurkolóknak

MTI

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közzétette a legfontosabb tudnivalókat azoknak a szurkolóknak, akik Münchenbe utaznak a szerdai, Németország-Magyarország Európa-bajnoki csoportmérkőzésre.

Diaeuro - Nemzetközi Diabétesz Futsal-bajnokság

diabetes.hu

A futballpályán minden játékos egyenlő esélyekkel küzd a győzelemért. A program célja pozitív példát mutatni mindenkinek - elsősorban a cukorbetegséggel élőknek -, hangsúlyozni a tudatos életmód és a hátrányos megkülönböztetés csökkentésének fontosságát.

Sportsérülések a futballban

WEBBeteg - N. A., fordító

A rendszeres sportolás számos sérülés kockázatával jár, amelyek azonban többnyire megelőzhetőek. Vannak általánosan jellemző sportsérülések, amelyek minden sportág gyakorlásának velejárói lehetnek, pl. az izomláz.

A kutatók dengue láz kockázatára figyelmeztetnek a brazil VB alatt

WEBBeteg

A betegség kockázatának korai figyelmeztető rendszere szerint a közelgő brazil labdarúgó-világbajnokság a 12 vendéglátó város közül háromban elég nagy veszélyt jelent a fokozott riasztáshoz.

Szívműtöttek és szívsebészek rúgják a bőrt

WEBBeteg

Szívműtöttek és szívsebészek csapata centenáriumi focimeccsen méri össze tudását szombaton 10 órától. A Városmajori Klinika szívsebészei és egykori betegeik a focigálával tisztelegnek az idén 100 éves intézmény előtt.

Futsal egy kicsit máshogy - Siketek Sport Klubja

WEBBeteg - Fortin László, újságíró

A következő írás egy nem mindennapi futsal csapatról szól. Egy klubról, ahol más egy taktikai megbeszélés, más egy csapatkiáltás, ahol más egy kispadi eszmecsere, és ahol jobban örülnek egy döntetlennek egy NBII-es mérkőzésen, mint néhány bajnoki döntőn. A Siketek Sport Klubnál jártam.

Futball Európa Bajnokság és Olimpia - Veszélyes fertőző betegségek Európában

utazaselott.hu

Világszerte több mint 900 millió nemzetközi utazást bonyolítunk évente. Az utazás során nem pusztán az utazók változtatnak helyet, hanem velük együtt a legkülönfélébb kórokozók is, éppen ezért az ő egészségügyi védelmük kiemelten fontos.

Futball: A fejelés nem jelent veszélyt az agyra

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

A futball hazánkban is a legkedveltebb sportok egyikének számít. Népszerűsége töretlen, sőt a sportág rajongóinak száma egyre nő a nők körében is. Ám mint minden sportban, a futballban is előfordulhatnak sérülések. De vajon a fejelés káros hatással van-e az agyra és befolyásolja-e a szellemi teljesítőképességet, okozhat-e agyrázkódást, különböző módon hat-e a férfiakra, mint a nőkre?