Debreceni Egyetem téma

A Debreceni Egyetem kutatóinak új felfedezései

MTI

Több olyan toxint is felfedeztek a Debreceni Egyetem (DE) Biofizikai és Sejtbiológiai Intézetének kutatói, amelyekkel a szervezetben lévő rendellenes sejteket felismerő és elpusztító sejtek túlműködését, és így az autoimmun betegségek kialakulását lehet megelőzni.

Gyógyszergyártási kísérleti üzem a Debreceni Egyetemen

MTI

Az ipari gyógyszergyártási technológiák magas szintű elsajátítása érdekében kísérleti üzemet adtak át csütörtökön a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma Gyógyszerésztudományi Karának gyógyszertechnológiai tanszékén.

Ikerműtő Debrecenben

MTI

Az élődonoros veseátültetések számának növelésére és azok biztonságának fokozására úgynevezett ikerműtőt alakítottak ki a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának (DEOEC) sebészeti intézetében - közölte az intézet igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón.

Mérhető a beteg alsó végtagok terhelése

MTI

A csonttörések gyógyításában alapvető kérdés a rehabilitáció, az utóbbinak pedig alapfeltétele a sérült testrész mozgatása. Igen ám, de milyen erővel mozgassuk az összeforróban lévő csontot? Erre a célra fejlesztettek ki magyar orvosok és mérnökök egy intelligens eszközt, amely méri és regisztrálja a gyógyuló alsó végtagot ért terhelést.

Debreceni orvoscentrum: milliárdos fejlesztések

MTI

A Debreceni Egyetemen (DE) mintegy 30 milliárd forintos beruházás valósulhatott, illetve valósulhat meg az első és a második nemzeti fejlesztési terv keretében elnyert pályázati források felhasználásával - mondta Fésűs László akadémikus, a DE rektora szombaton.

Mesterképzés indul a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán

MTI

Mesterképzés indul a következő tanév elején a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán. A program ápolás, valamint nemzetközi szociális munka és szociális gazdaság szakon veszi kezdetét

A szülők egyharmada nem oltatja be gyermekét a pénzbe kerülő vakcinákkal

Független Hírügynökség

A szülők 31 százaléka nem adatja be az ajánlott védőoltást gyermekének, mivel nincs pénze rá, a megoldást az olcsóbb és ingyenes védőoltások jelentenék - hagsúlyozza egy friss felmérés.

A Debreceni Egyetem és Eger a Hospinvest helyett?

MTI

A hevesi megyegyűlés tárgyalásokat kezdett a Debreceni Egyetemmel és az egri önkormányzattal az egri kórház jövőbeni közös működtetéséről - tájékoztatta szerdán az MTI-t a megyei közgyűlés elnöke.

Huszonöt éves a szülőszoba a debreceni klinikán

MTI

Negyedszázaddal ezelőtt "nyitották ki" a szülőszoba ajtaját a debreceni szülészeti klinikán, s azóta egyre több apa lehet részese kislánya, vagy kisfia megszületésének; az évforduló kapcsán nyílt napot tartanak hétfőn az intézetben.

2009 perc az újraélesztés új világrekordja

MTI

Vasárnap reggeltől 2009 perc a felnőtt alapszintű egyszemélyes újraélesztés hivatalos világrekordja, amelyet a Debreceni Egyetem Főiskolai karának hallgatói és tanárai állítottak fel - közölte Bíró Péter, a kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke Nyíregyházán.