• Dr. Horváth Balázs - Önéletrajz

   Szerző: WEBBeteg

   Dr. Horváth Balázs, a WEBBeteg.hu orvos szakértőjének önéletrajza.

   Dr. Horváth Balázs

   1981-ben születtem Szekszárdon. Általános iskolai tanulmányaimat már Debrecenben végeztem. 1994 és 2000 között a debreceni Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium tanulója voltam, itt érettségiztem kitűnő eredménnyel. A természettudományok iránti vonzalmam ekkor bontakozott ki. Az 1999/2000 tanévben fizika tárgyból rendezett Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen 8. helyezést értem el.

   2000-ben felvételt nyertem a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karára. Egyetemi tanulmányaim során - Tudományos Diákköri hallgatóként - bekapcsolódtam az Élettani Intézet tudományos, valamint magyar és angol nyelvű oktatói munkájába is. Tanulmányaim és kutatási elfoglaltságom mellett tagja voltam a Magyar Orvostanhallgatók Egyesületének, és 2001 óta a Debreceni Medikus Sportegyesület kosárlabdacsapatának versenyzője vagyok. Tanulmányi eredményem és Tudományos Diákköri munkám elismeréseként 2005-ben és 2006-ban is elnyertem a Köztársasági Ösztöndíjat. Diplomát 2006-ban kaptam summa cum laude minősítéssel.

   Az Élettani Intézet Szívelektrofiziológiai Laboratóriumában megkezdett kutatásaimat folytatva 2006-tól a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Doktori Iskolájának PhD hallgatója vagyok. Kutatási területem a sejtszintű szív-elektrofiziológia. Vizsgálataink során tanulmányozzuk az egyes ioncsatornák és ionáramok szerepét az emlősszív elektromos sajátságainak kialakításában, a szívizomsejtek jelátviteli folyamatait, a szívizomsejtek tulajdonságainak regionális különbségeit, illetve a szívritmuszavarok kialakulásának és kezelésének lehetséges módjait.

   Tudományos tevékenységem során eddig 1 első- és 6 társszerzős közleményem jelent meg angol nyelvű folyóiratban. Tudományos konferenciákon 2 előadást tartottam, és 6 előadásnak voltam társszerzője; ezenkívül 2 első- és 5 társszerzős posztert mutattam be.
   2007-től tagja vagyok a Magyar Kardiológusok Társaságának és a Magyar Élettani Társaságnak.
   Szabadidőmben sportolok (főként a labdajátékokat kedvelem), túrázok és fényképezek.

   Dr. Horváth Balázs cikkei a WEBBetegen

   Legutóbb frissült: 2008.03.13 13:47
   • WEBBeteg.hu