Ínybetegség téma

Fogínygyulladás: okok és kezelés

WEBBeteg - Dr. Gosztonyi Julianna Johanna, fogorvos

A leggyakoribb fogászati panaszok közé sorolható a fogíny gyulladása (gingivitis), amelyet élete során szinte mindenki megtapasztal. A kellemetlen tüneteket azonban nem szabad elbagatellizálni, mert kezeletlen formában súlyos panaszokat is okozhat.

A lepedék és ínygyulladás veszélyei

WEBBeteg - Cs. K., fordító

A bakteriális lepedék és a gyulladt, vérző íny nem csak a fogainak egészségét károsíthatja! A szájban lévő baktériumok és gyulladások, könnyen veszélyeztethetik az általános egészségi állapotot, sőt, összefüggésbe hozhatók a szívrohammal és a demenciával is.

Fogas kérdések - Rosszabb a helyzet, mint gondolná

Debreceni Egyetem

A hároméves magyar gyermekek harmadának már van szuvas foga, míg a felnőtteknek átlagosan tíz foguk hiányzik.

Az ínybetegség növeli a koraszülés kockázatát - Kutatás

Medipress

Pennsylvaniai kutatók a British Journal of Obstetrics and Gynecology szakfolyóiratban közzétett tanulmányukban azt állítják, hogy az ínybetegség biztonságosan kezelhető terhesség alatt, és jelentősen csökkentheti az ínybetegséggel összefüggő koraszülés kockázatát.

Ínybetegség, mivel kezeljem?

Orvos valaszol - Dr. Varga Éva

Már kb két hónapja elkezdett vérezni az ínyem, először azt hittem, el fog múlni(régebben is volt már ilyen), de állandósult, már különösebb ok nélkül is vérzik, evéskor, fogmosáskor, vagy csak úgy..Emellett olyan, mintha az ínyem vonala elkezdett vol