égő száj és torok

Kedves Doktor úr/nő! A következő problémákra szeretnék megoldást találni. Kb két hete égő érzést érzek a torkomban a nyelvemen és a fogínyemen. Az ínyem fogmosáskor néha vérzik. Csökkent az ízérzékelésem. Voltam gégészeten ahol azt mondták, hogy reflux gyanúja lehetséges és kaptam egy ecsetelőt amit a babák kapnak szájpenészre. Semmi látható elváltozás nincs a számban. Az ecsetelőt használom, de inkább erősíti ezeket a tüneteket mint sem javítaná. Reflux ismert tünetei közül nem fedeztem fel magamon semmit. Ma mértek vércukrot mert olvastam, hogy a cukorbetegség is produkálhat ilyen tüneteket, de a cukrom teljese normális. Bejelentkeztem fogászatra, bár láthatóan nincs rossz fogam. Elég kellemetlen ez a probléma és nem tudom, hogy hova fordulhatnék vele. Köszönettel várom válaszát.

Dr. Árki Ildikó válasza fogíny témában

Tisztelt Kérdező!

Panaszát több betegség is okozhatja. Ínysorvadás, vitaminhiány, bizonyos vérszegénység típus stb. általános vizsgálat, laborvizsgálat céljából forduljon háziorvosához.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. október 28., 14:40 ;Megválaszolva: 2013. október 29., 21:02
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorfekély/gyomorrák
Narancssárga nyálka
Vitamin elszinezheti a székletet?
Teszt kérdés
Teszt kérdése
Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi kérdést küldtem Önnek, melyre ezt a választ adta: sürgetően nem szükséges a vizsgálat, de a családi terheltség...