• Reflux és utazás - Hasznos tippek

    Szerző: WEBBeteg/WebMD

    Hasznos tanácsok a nyaralás élvezéséhez gyomorégésben szenvedőknek. A gyomorégésben szenvedő emberek számára egy nyaralás számos veszéllyel jár: szokatlan ételek, rendszertelen étkezési idő, és azon emberi tulajdonságunk, hogy mikor az ember szabadságon van, hajlamos túl sokat enni, inni és keveset aludni.

    Sajnos a GERD-ben szenvedők esetében előhozhatja a tüneteket. Mindenki megérdemel azonban egy kis lazítást, legalább nyaraláskor, ezért íme néhány ötlet, hogyan érezheti jól magát úgy, hogy kordában tartsa a gyomorégés tüneteit.

    Hirdetés
    •  A reflux betegség (GERD)
     A gastroesophagealis reflux betegség az emésztőrendszer megbetegedése. A tüneteket az okozza, hogy a gyomor savas tartalma visszaáramlik a nyelőcsőbe, kimarja annak belső falát, és kialakul az a panasz, amit a mindennapokban gyomorégésként emlegetünk.
     A reflux betegség (GERD) >>
     Étkezzen okosan! – Ez lehet, hogy nem hangzik túl szórakoztatóan, de fontos, hogy a vakáció alatt is próbáljon meg olyan körültekintően étkezni, mint otthon.  Ez természetesen nem azt jelenti, hogy folyamatosan kekszet és rizset kell ennie, míg mindenki más a helyi konyha ínyencségeit próbálgatja. Csak kerülje a gyomorégést kiváltó ételeket, mint például a magas zsírtartalmú élelmiszerek.
    • Mérsékelten fogyasszon alkoholt! – Az alkoholfogyasztás sok gyomorégéssel küzdő beteg számára a tüneteket kiváltó ok. Tehát tartson mértéket, és különösen a citrusfélékkel kevert italokat kerülje.
    • Ne töltsön el hosszú időt két étkezés között! – A gyomorégésben szenvedőknek ajánlatos inkább többször kevesebbet enni. Tehát ne várja meg, hogy olyan éhes legyen, hogy aztán hirtelen teleeszi magát, mert az valószínűleg gyomorégést okoz. Építsen be rendszeres snack szünetet a napirendjébe.
    •  Az irritábilis bél szindróma és tünetei
     Az irritábilis bél szindróma az egyik leggyakoribb betegség, amivel orvoshoz fordulnak az emberek. Ötből nagyjából egy felnőttnek irritábilis bél szindrómája van, ám a tünetek kellemetlen volta miatt az ember nem szívesen beszél róla.
     Az irritábilis bél szindróma és tünetei>>
     Laza ruházatot viseljen! – Bizonyára szeretne jól kinézni a vakációja alatt, de ne kényszerítse bele magát a kedvenc fürdőruhájába vagy ruhájába, ha az túl szoros. A szoros ruházat a gyomorégés egyik kiváltó oka, ezért viseljen bő szabású, laza ruházatot.
    • Aludjon eleget, de ne töltse az egész nyaralást fekve! – Míg az éjszakai virrasztás és a túl kevés alvás előhozhatja a gyomorégés tüneteit, a túl sok alvás is. Fekvő pozícióban a sav könnyebben visszajut a nyelőcsőbe. Ennek kikerülése érdekében emeljen az ágy fejvégi lábán, vagy aludjon egy halom párnán.
    • Vigye magával a gyógyszereit! – Ez nyilvánvalóan hangzik, de a biztonság kedvéért kétszer is ellenőrizze, mielőtt kilép a házból, hogy elegendő gyógyszert pakolt el. még jobb, ha egy extra adagot is eltesz, vészhelyzet esetére.
    • Tervezzen előre – Ha úgy gondolja, hogy többet fog enni és inni, mint szokott, tegye meg a megfelelő óvintézkedéseket! Még a nagyobb étkezések előtt vegye be a gyógyszerét, ne várja meg, míg a tünetek jelentkeznek.

    Higgye el, a fentiek betartásával a nyaralás tényleg élvezetes lesz, és csökkentheti a gyomorégés okozta kellemetlenségeket!

    A téma cikkei

    6/1 A hosszú utazás egészségügyi kockázata
    6/2 Reflux és utazás - Hasznos tippek
    6/3 Utazás kisbabákkal, gyerekekkel
    6/4 Utazás diabétesszel
    6/5 Higiénia és biztonságos utazás
    6/6 Utazók betegsége

    (WebMD)

     

    Legutóbb frissült: 2014.06.17 14:37
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Tüdőtályog

    Tüdőtályog

    Dr. Brugós László

    A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg. Okok, tünetek és kezelés.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Tanácsok az utazási betegség megelőzéséhez

    Az utazási betegség az egyensúly-érzékelés zavarai miatt alakul ki.

    Ha túl sok a gyomorsav

    A gyomorsav rendkívül erős sav, feladata az ételek emésztése, és az étellel a tápcsatornába került kórokozók ártalmatlanítása. A gyomorfal védőrétege megvédi a gyomrot a gyomorsavtól.

    Életmódtanácsok refluxos betegeknek

    Sok időre és türelemre van szükség, hogy a mindennapokban kiegyensúlyozottak tudjunk maradni, leküzdhessük a stresszt és megelőzzük annak minden negatív következményét, ám mindez nem lehetetlen feladat.

    Hogyan tároljuk a gyógyszereket a nyári melegben?

    Hőség idején a gyógyszerek tárolásával, szedésével kapcsolatban különösen körültekintőnek kell lennünk.

    Utazási betegség: Hogyan lehet megelőzni?

    Az utazási betegség egyes embereknél előfordul, másoknál viszont nem jelentkezik. Mi ennek az oka, és hogyan lehet megelőzni a tüneteket?

    A hosszú utak veszélyeit érdemes komolyan venni

    Az már régóta ismert, hogy a hosszabb utazás növeli a trombózis kialakulásának kockázatát. Elsősorban a repülőutakkal kapcsolatban halljuk ezt gyakran, ám a kockázat a jármű fajtájától függetlenül bármely hosszabb utazás során fokozott.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.