Prosztatabetegségek - Egészségmegőrzés cikkek

Prosztatabetegségek - Egészségmegőrzés cikkek

A nyugati étrend rontja a prosztatabetegek esélyeit

Oxygen Medical
2017-03-04 05:21

Egy új kutatás szerint a nyugati emberre jellemző étrend rontja a prosztatadaganatos betegek esélyeit. Dr. Szűcs László urológus szerint az életmód és az idejében történő felfedezés egyaránt fontos.

D-vitamin-hiány a prosztatarák mögött?

Oxygen Medical
2016-05-17 09:41

Egy ideje közismert, milyen sok betegség hátterében állhat a D-vitamin-hiány, ám nemrégiben került képbe ebből a szempontból az agresszív prosztatarák is. Dr. Szűcs László, az Oxygen Medical urológusa a felismerésről és a kezelésről beszélt.

Férfiegészség: Ön veszélyben van?

WEBBeteg
2015-04-13 20:01

A prosztatanagyobbodás, a potenciazavar és a különböző urológiai betegségek egyaránt érinthetik a férfiak egészségét. Azért, hogy időben megelőzze a kellemetlen szövődményeket, érdemes rendszeres szűrővizsgálatokon részt vennie, illetve tünetek esetén mielőbb orvoshoz fordulnia. Férfiegészséggel kapcsolatos tesztjeinkkel felmérheti, mennyire veszélyeztetett.

Testmozgással a prosztata egészségéért

WEBBeteg - Cs. K. fordító
2013-04-10 23:23

A prosztata megnagyobbodásban szenvedő férfiak gyakrabban vizelnek, mely sokszor fájdalommal jár. Noha a legtöbb férfit érinti az öregedessel járó prosztata megnagyobbodás, annak pontos oka még ma sem ismert.

Okozhat-e a túl sok aerob mozgás prosztata megnagyobbodást?

WEBBeteg - Cs. K. fordító
2012-07-15 09:22

A prosztata megnagyobbodása különféle vizeléssel kapcsolatos problémákat okozhat, mely leginkább gyakoribb, fájdalmas vizelésként jelentkezik. Lehetséges, hogy a túl sok aerob mozgás prosztata megnagyobbodáshoz vezethet?

Prosztatamegnagyobbodás: Valóban hatékony a tökmag?

WEBBeteg - B. M., szakfordító
2011-11-22 15:34

A fiatal férfiak prosztatája még diónyi méretű. A kor előrehaladtával az ondótermelésért felelős dülmirigy őszibarack nagyságúvá növekszik. Ez az öregedési folyamat természetes velejárója, ám sok férfinak problémát okoz, mivel a megnagyobbodott prosztata beszűkítheti a húgycsövet.

Egy új oltás elpusztítja a prosztata rákos sejtjeit?

WEBBeteg - B. M. , szakfordító
2011-07-07 18:37

Amerikai és brit orvosok jelenleg folytatnak állatkísérleteket egy oltással, mely a prosztata rákos sejtjeinek elpusztítását szolgálja. Ehhez géntechnikailag módosított vírusokat használnak, melyek az egerekben szokatlanul erős immunválaszt váltanak ki a rákos sejtekkel szemben.

A vitaminok károsíthatják a prosztatát

WEBBeteg - Cs. K. fordító
2010-10-14 17:13

Napi egy multivitamin tablettánál nagyobb mennyiség fogyasztása több mint 30%-kal növeli a férfiak esélyét a prosztatarák kialakulására - írja az Amerikai Rákkutató Intézet egyik tanulmánya.

Prosztatavizsgálat - Életmentő lehet!

Diamond Agency
2010-07-22 10:06

A Magyar Urológusok Társaságának égisze alatt útjára indított Prosztata kampány a tájékoztatásban keletkezett űrt kívánja betölteni és felhívni a figyelmet arra, hogy minden férfi 50 év felett keresse fel urológusát, nézesse meg, hogy nincs-e rosszindulatú elváltozás a prosztatájában.