Miért fontos a helyes orrszívás?

Szerző: Szponzorált tartalom

Az édesanyák legfontosabb célja, hogy csemetéjüknek a lehető legjobbat adják mindenből és segítsék fejlődését. Ehhez elengedhetetlen a baba megfelelő táplálása, ápolása és a sok alvás. Ezek alapvető feltétele az akadálymentes légzés. (x)

BabaA babák születésüktől kezdve az orrukon keresztül lélegeznek, és egy esetleges eldugult orr megnehezíti számukra az evést és az alvást is. Nem is gondolnánk, hogy egy szörcsögő nózi mennyi gondot okozhat!

Ha az orrjárat nem tiszta, az megnehezíti, esetenként akár el is lehetetleníti a szoptatást, hiszen a baba nem kap rendesen levegőt. Az eldugult orrban felgyülemlett váladék emellett arcüreg-, középfül-, vagy orrmandula-gyulladást is okozhat, sőt, a váladék eljuthat egészen a légutakig és a hörgőkig is, vagy a gyomorba, ahol hasfájást, hasmenést, hányást eredményezhet. Súlyosabb esetekben az orrnyálkahártya duzzanata akadályozza az orrba nyíló fülkürt szellőzését, ami a későbbiekben a hallászavarok kialakulásának oka lehet.

Egyértelmű tehát, hogy a pangó orrváladék eltávolítása kiemelt fontosságú kell, hogy legyen a csecsemőgondozás során. Ehhez kétség kívül a leghatékonyabb eszköz az orrszívó porszívó, melynek rendszeres használatával ezek a problémák elkerülhetőek. A szülők általában vonakodnak ettől a módszertől, attól tartva, hogy fájdalmat vagy kárt okoznak a babának, ez azonban tévhit. Sokkal nagyobb bajokat okozhat a nem megfelelően tisztított orr. Az Orsszi-Porszi a leghatékonyabb porszívós technológián alapuló eszköz, amely állandó, 0,02 bar szívónyomással távolítja el az orrváladékot, a porszívón beállított szívóerősségtől függetlenül, így biztosan nem tud kárt tenni a piciben.

Hosszú, több évtizedes tapasztalatunk bizonyítja, hogy az Orsszi-Porszi napi többszöri használata még inkább elősegíti az orrjárat tisztulását és szabaddá válását, így a csecsemő szopása zavartalan, alvása gondtalan lesz. A rendszeresen tisztított orrnak köszönhetően a problémák kiküszöbölhetőek, a szövődmények pedig elkerülhetőek.

A cikk megjelenését az Orrszi-Porszi forgalmazója, a Ceumed Kft. támogatta.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Rovarfóbia (entomofóbia) Rovarfóbia (entomofóbia)

Okok és kezelési lehetőségek. Mit tehet, ha ezzel a problémával küzd?

Villámcsapás Villámcsapás

Hol vagyunk biztonságban? Mi a teendő, ha valakit villámcsapás ér?

Az újszülöttkori oxigénhiányról...

Az újszülöttkori oxigénhiány egy olyan állapot, amelyben a csecsemő nem kap elég oxigént a születést megelőzően, annak során vagy közvetlenül...

Ismét emelkedik a szennyvíz...

A korábbi stagnálást követően országos átlagban ismét emelkedést mutat a szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja.

A gyermekek réme, mégis szükséges:...

Orrszívóra minden kisgyermekes családban szükség van. Sokan drasztikus megoldásnak tartják a használatát, holott sokkal nagyobb baj történhet, ha...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.