Dr. Vas Felícia Emese

Dr. Vas Felícia Emese

Csecsemő- és gyermekgyógyász
Bemutatkozás:

Jelenleg a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházában dolgozom csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosjelöltként. Korábban a Soproni Erzsébet Oktató Kórház Csecsemő- és gyermekosztályán dolgoztam.

A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem általános orvos diplomát 2016-ban, majd 2017 óta dolgozom gyermekorvosként.

Gyermekkorom óta gyermekorvos szerettem volna lenni, mely az egyetemi éveim során csak megerősödött bennem, hamar megtalálom velük a közös hangot. Lenyűgöz, hogy a megfelelő kezelések, a velük való foglalkozás hatására milyen látványos gyógyuláson mennek keresztül, mennyire nagy az akaraterő ezekben a kis betegekben.

Érdeklődési területem a különböző sürgősségi kórképek, valamint a neonatológiai és csecsemőkori betegségek aktuális kérdései.

Célom, hogy szakmailag folyamatosan fejlődhessek, új tudásra tehessek szert, hiszen a csecsemő- és gyermekgyógyászat rendkívüli odaadást és gyakorlatot igénylő hivatás.

Legutóbbi válaszai

Emelkedett LDH

Kedves Szülő! Az elvégzett vizsgálaton kívül egyéb vizsgálat nem szükséges, ezt a véreredményt kontrollálni lehet a jövőben az eltérések miatt, de különösebb aggodalomra nem ad okot. Az alkalikus foszfatáz emelkedés növekedésben lévő gyermekeknél normális, az eosinophil emelkedés lehet az allergiától. Kissé vérszegény a gyermeke (fontos, hogy lány vagy fiú, ezt nem írta meg a kérdésben), így ennek utána lehetne járni, de ez már valószínűleg a háziorvosuk feladata lesz. Jó egészséget kívánok! Tisztelettel,

Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél

Kedves Édesanya! Valóban, a megnagyobbodott nyirokcsomó gyakran okoz fejtörést a szülőknek. Hadd mondjam el, hogy egészséges, panaszmentes gyermekek kb. felénél tapintható bizonyos régiókban megnagyobbodott nyirokcsomó, mely legtöbbször ártalmatlan, magától múlik. Gyakran vírusfertőzéshez kapcsolódóan látunk nyirokcsomó megnagyobbodást, azonban ha csak egy éves kora körül észlelte nála, nem valószínű, hogy a 3 hónapos korban történő bronchitis miatt nagyobbodhatott meg. Aggodalomra különböző, gyermekénél a leírás alapján nem jelen lévő tünetek adnának okot (pl. ha csontkemény tapintatú, kísérő tünetként fogyás, étvágytalanság állna fent, alapjához rögzült lenne), de ezt mivel két különböző gyermekorvos is látta fizikális vizsgálat során, nem gondolnám én sem. Ha azonban az Önt megnyugtatja, egy vérvételt, illetve ultrahang vizsgálatot felvethet gyermekorvosuknak. Jó egészséget kívánok, tisztelettel,

Vaxigrip Tetra influenza védőoltás

Tisztelt Édesanya! Jól tudja, 9 éves kor alatt valóban, 4 héttel az első oltás beadása után ismételt oltás szükséges a kellő védelemhez. Jelenleg azonban a szóban forgó Vaxigrip Tetra hiánycikk hazánkban, így csak reméljük, hogy a 4 hét letelte előtt megérkezik az utánpótlás. Jó egészséget kívánva, tisztelettel,

éretlen csípő

Kedves Szülő! Nem tett fel kérdést a leírás során, így nem tudom, a lelettel kapcsolatban milyen információra van szüksége. Kérem a gyermek háziorvosával konzultáljon erről, szükség esetén ultrahang vizsgálat ismétlése javasolt. Tisztelettel,

Járás betegsèg után

Kedves Édesanya! Ilyen vírusfertőzés után a bizonytalan járás hátterében csípőízületi gyulladást (coxitis) kell kizárni. Nem tudom, hogy a laboratóriumi vérvizsgálat a gyulladásos paramétereket is nézte-e. Javaslom, hogy háziorvosával egyeztetve, ha továbbra is fennáll a panasz, ultrahang vizsgálatra menjenek el ennek tisztázása, és ha igazolódik, a szükséges terápia megkezdése céljából. Jó egészséget kívánok!