Dr. Vas Felícia Emese

Dr. Vas Felícia Emese

Csecsemő- és gyermekgyógyász
Bemutatkozás:

Jelenleg a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházában dolgozom csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosjelöltként. Korábban a Soproni Erzsébet Oktató Kórház Csecsemő- és gyermekosztályán dolgoztam.

A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem általános orvos diplomát 2016-ban, majd 2017 óta dolgozom gyermekorvosként.

Gyermekkorom óta gyermekorvos szerettem volna lenni, mely az egyetemi éveim során csak megerősödött bennem, hamar megtalálom velük a közös hangot. Lenyűgöz, hogy a megfelelő kezelések, a velük való foglalkozás hatására milyen látványos gyógyuláson mennek keresztül, mennyire nagy az akaraterő ezekben a kis betegekben.

Érdeklődési területem a különböző sürgősségi kórképek, valamint a neonatológiai és csecsemőkori betegségek aktuális kérdései.

Célom, hogy szakmailag folyamatosan fejlődhessek, új tudásra tehessek szert, hiszen a csecsemő- és gyermekgyógyászat rendkívüli odaadást és gyakorlatot igénylő hivatás.

Legutóbbi válaszai

Kiságy, kutacs

Kedves Szülő! Igen, ha úgy látják, hogy a gyermek sokat forgolódik még alvás közben, érdemes benne hagyni a rácsvédőt hosszabb ideig is elővigyázatosságból. Nemcsak a feje miatt, a végtagjait is előszeretettel dugják ki a rácsok között. Minden bizonnyal egy-egy ilyen esettől nem lett semmi baja a fejének. Tisztelettel,

3 hónapos kisbaba fogzás

Kedves Édesanya! Ha az a kérdése, hogy a D-vitaminból kap-e túl sokat, a válasz nem. A D-vitamin összességében nehezen túladagolható, és hosszan kell nagy mennyiségeket beadni, vagy egymás után néhány alkalommal extrém nagy mennyiséget, hogy bajt okozzon. Ez az Ön gyermekénél a leírás alapján nem áll fent, ráadásul a Dentinox is csak időlegesen alkalmazott, míg a fogzás tart. A többi szedett gyógyszer mind másra hatnak, gondolom a vasat gyermekorvosuk javasolta, szükséges adni. Nyugodtan adhatóak együtt. Jó egészséget kívánok! Tisztelettel,

Csomók lágyék hajlatban

Kedves Szülő! Megnagyobbodott nyirokcsomókat panaszmentes, egészséges gyermekek kb. felénél tapinthatunk, iskolás korban egészen gyakori, sokszor egy banális vírusfertőzéshez társul. Ezek gyakran hetekig is jelen lehetnek. Ha a gyermeknél semmi más tünet nincs jelen, egyelőre nincs teendő vele, követésük fontos. A következő tünetek esetén kellene továbblépni: ha kísérő tünetként fogyás, étvágytalanság társulna, csontkemény, alapjához rögzült lenne, hosszú idő alatt nőne nagyra, de gyermekénél kérdése alapján ez nem áll fent. Jó egészséget kívánok! Tisztelettel,

Bekakilás /tejallergia?

Kedves Szülő! Köszönöm a részletes leírást gyermeke problémájáról. A leírás és panaszok alapján az oviban kapott tejfehérje miatt előfordulhat az allergia. Egy dolgot volna még fontos tisztázni-akár a házi gyermekorvosukkal-, mégpedig hogy fiánál székrekedés jellemző-e? Mert akkor lehet az ún. széklet túlcsorgás is a probléma. Valamint állhat akár pszichés ok is a háttérben, hiszem a gyermekekben óvodáskorban alakul ki, hogy a székletürítés nem közösségi feladat és tartogatni kell. de a tanulás folyamata alatt nem csinálják még olyan ügyesen. Összefoglalva tehát állhat diéta hiba miatti ételallergia, túlcsorgás, valamint pszichés ok a háttérben. Javaslom, hogy egy ideig vezessenek tüneti naplót: milyen ételekre milyen tüneteket produkál a gyermek, milyen a széklete, társul-e fájdalom hozzá, stb., és ezzel a naplóval keressék fel a korábban felkeresett gasztroenterológust! A legjobbakat kívánva, tisztelettel,

Covid után influenza védőoltás

Kedves Szülő! Igen, biztonsággal beadható a négykomponensű influenza elleni védőoltás gyermekének. Tisztelettel,