A negyven feletti nők szexuális problémái - Kutatás

Független Hírügynökség
megjelent:

A vizsgált nők 46,6 százaléka panaszkodott hüvelyszárazságra, és a férjnél levők 68,2 százaléka nem élt már nemi életet.

Latin-Amerikában a 40-en felüli, és klimaxon túli nők 56 százaléka küzd szexuális zavarokkal - derült ki egy kutatásból, amelyet 11 spanyol nyelvű országban végeztek.

A leggyakoribb panasz a nemi vágy meggyengülése, amit nagyon sokszor a hüvelyszárazság okoz, pedig ezt kezeléssel vissza lehet fordítani.

Szex 50 fölött
Az 50 év feletti nők és férfiak is állítják, hogy a szexuális vágy és teljesítőképesség a korral csökken. Egy új tanulmány eredménye szerint azonban a nőknél sokkal gyakoribbak az ezzel kapcsolatos fizikai tünetek, és kevésbé vannak rá felkészülve. Szex 50 fölött >>

A vizsgált nők 46,6 százaléka panaszkodott hüvelyszárazságra, és a férjnél levők 68,2 százaléka nem élt már nemi életet.

Városonként nézve a legrosszabb helyzet Ecuador fővárosában, Quitóban van, ahol a vizsgált nők 98,5 százalékának voltak szexuális zavarai.

Az uruguayi fővárosban, Montevidóban a klimaxon túli nők 94,5 százalékának, a bolíviai Cochabambában 86,3 százalékának vannak nemi problémái.

Legjobb a Kolumbiai Cartagena de Indiasban lakó klimaxon túli nőknek, csupán 21 százalékuknak van bajuk a nemi élettel.

A kutatók 8 ezer 40 és 59 év közötti nőt vizsgáltak Argentínában, Bolíviában, Chilében, a Dominikai Köztársaságban, Ecuadorban, Kolumbiában, Kubában, Panamában, Peruban, Uruguayban és Venezuelában.

(FH)

Cikkajánló

Penészes élelmiszer
Penészes élelmiszer

Mi bajunk lehet, ha ettünk belőle?

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Pálvölgyi Rita, pszichiáter, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
WEBBeteg - Dr. Hazay Máté, nőgyógyász
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.