• A negyven feletti nők szexuális problémái - Kutatás

    Szerző: Független Hírügynökség

    A vizsgált nők 46,6 százaléka panaszkodott hüvelyszárazságra, és a férjnél levők 68,2 százaléka nem élt már nemi életet.

    Latin-Amerikában a 40-en felüli, és klimaxon túli nők 56 százaléka küzd szexuális zavarokkal - derült ki egy kutatásból, amelyet 11 spanyol nyelvű országban végeztek.

    Hirdetés

    A leggyakoribb panasz a nemi vágy meggyengülése, amit nagyon sokszor a hüvelyszárazság okoz, pedig ezt kezeléssel vissza lehet fordítani.

      Szex 50 fölött


    Az 50 év feletti nők és férfiak is állítják, hogy a szexuális vágy és teljesítőképesség a korral csökken. Egy új tanulmány eredménye szerint azonban a nőknél sokkal gyakoribbak az ezzel kapcsolatos fizikai tünetek, és kevésbé vannak rá felkészülve. Szex 50 fölött >>

    A vizsgált nők 46,6 százaléka panaszkodott hüvelyszárazságra, és a férjnél levők 68,2 százaléka nem élt már nemi életet.

    Városonként nézve a legrosszabb helyzet Ecuador fővárosában, Quitóban van, ahol a vizsgált nők 98,5 százalékának voltak szexuális zavarai.

    Az uruguayi fővárosban, Montevidóban a klimaxon túli nők 94,5 százalékának, a bolíviai Cochabambában 86,3 százalékának vannak nemi problémái.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Legjobb a Kolumbiai Cartagena de Indiasban lakó klimaxon túli nőknek, csupán 21 százalékuknak van bajuk a nemi élettel.

    A kutatók 8 ezer 40 és 59 év közötti nőt vizsgáltak Argentínában, Bolíviában, Chilében, a Dominikai Köztársaságban, Ecuadorban, Kolumbiában, Kubában, Panamában, Peruban, Uruguayban és Venezuelában.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.10.22 15:41
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Változókori fogamzásgátlás

    A női petefészek aktivitása a 40-es évek vége felé fokozatosan csökkenni kezd. Milyen fogamzásgátlási módszerek javallottak klimax idején?

    Modern menopauza: régi tünetek, új hozzáállás

    A mai nők sokkal aktívabbak, mint anyáik voltak, így természetes, hogy a klimax alatt is aktívabb, sokoldalúbb életet szeretnének élni. Készüljön fel napjaink modern életszemléletére a menopauza alatt és után!

    Ön mennyit tud a menopauza tüneteiről? Tudásteszt

    A menopauza természetes biológiai állapot, amely a termékenység korának végét jelenti. Ettől függetlenül a menopauza kellemetlen testi tüneteket és érzelmi labilitást, veszteségérzést okozhat. Mikor alakul ki? Milyen tünetek kísérik? Tesztelje tudását!

    Mi vezet a menopauzához?

    A menopauza a maga idejében természetes jelenség, bizonyos műtétek, gyógyszeres kezelések és betegségek azonban maguk is idő előtti menopauzát hozhatnak létre.

    A korai menopauza növeli a csontritkulás esélyét

    A menopauza számos kellemetlenséggel járhat, amelyeket azonban szakértő segítséggel jól lehet kezelni. Dr. Demjén László nőgyógyász, menopauza-szakértő arra figyelmeztet, hogy a korán bekövetkező klimax akár a csontritkulás esélyét is növelheti.

    A menopauza szakaszai - Premenopauza, perimenopauza, menopauza, postmenopauza

    A menopauza megjelölés nem egy betegségről, hanem a nő életében idővel bekövetkező élettani, hormonális, természetes változások meghatározott életszakaszáról szól. A nők életük megközelítőleg egyharmadát a menopauzát követően élik le.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.