A negyven feletti nők szexuális problémái - Kutatás

Szerző: Független Hírügynökség

A vizsgált nők 46,6 százaléka panaszkodott hüvelyszárazságra, és a férjnél levők 68,2 százaléka nem élt már nemi életet.

Latin-Amerikában a 40-en felüli, és klimaxon túli nők 56 százaléka küzd szexuális zavarokkal - derült ki egy kutatásból, amelyet 11 spanyol nyelvű országban végeztek.

A leggyakoribb panasz a nemi vágy meggyengülése, amit nagyon sokszor a hüvelyszárazság okoz, pedig ezt kezeléssel vissza lehet fordítani.

Szex 50 fölött

Az 50 év feletti nők és férfiak is állítják, hogy a szexuális vágy és teljesítőképesség a korral csökken. Egy új tanulmány eredménye szerint azonban a nőknél sokkal gyakoribbak az ezzel kapcsolatos fizikai tünetek, és kevésbé vannak rá felkészülve. Szex 50 fölött >>

A vizsgált nők 46,6 százaléka panaszkodott hüvelyszárazságra, és a férjnél levők 68,2 százaléka nem élt már nemi életet.

Városonként nézve a legrosszabb helyzet Ecuador fővárosában, Quitóban van, ahol a vizsgált nők 98,5 százalékának voltak szexuális zavarai.

Az uruguayi fővárosban, Montevidóban a klimaxon túli nők 94,5 százalékának, a bolíviai Cochabambában 86,3 százalékának vannak nemi problémái.

Legjobb a Kolumbiai Cartagena de Indiasban lakó klimaxon túli nőknek, csupán 21 százalékuknak van bajuk a nemi élettel.

A kutatók 8 ezer 40 és 59 év közötti nőt vizsgáltak Argentínában, Bolíviában, Chilében, a Dominikai Köztársaságban, Ecuadorban, Kolumbiában, Kubában, Panamában, Peruban, Uruguayban és Venezuelában.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Klimax cukorbetegen - A terápia...

A menopauza érkezése már önmagában nagy változásokat eredményez a szervezetben és több folyamatra is hatással van, így vannak olyan betegségek és...

A menopauza testi és lelki tünetei

Menopauzáról beszélünk akkor, amikor egy nőnek végleg elmarad a vérzése. Definíció szerint 12 menstruáció nélküli hónap után mondhatjuk ki a...

A változókori súlygyarapodás

A legtöbb nő testsúlya az életkor előrehaladtával valamilyen mértékben növekszik. Ez a folyamat természetes, ugyanakkor a nagymértékű...

Modern menopauza: régi tünetek, új...

A mai nők sokkal aktívabbak, mint anyáik voltak, így természetes, hogy a klimax alatt is aktívabb, sokoldalúbb életet szeretnének élni. Készüljön...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.