• Magas vérnyomás (Hipertónia) cikkek

   • Panaszok
    Dr. Kertész Attila, szived.hu
    2019-04-30 18:34
    Pulzus
    A pulzus vizsgálata az egyik legrégebben alkalmazott orvosdiagnosztikai módszer, mely a szív hallgatózásával, a vérnyomás mérésével együtt végezve a mai napig nélkülözhetetlen része az általános betegvizsgálatnak. Jelnyelvi verzió
    Betegségek megértése
    Kardioközpont - Dr. Sztancsik Ilona, kardiológus, sportorvos, aneszteziológus és intenzív terapeuta
    2019-04-04 17:03
    Vajon miért magasabb a vérnyomásunk, ha rendelőben mérik? Sportolhatunk magas vérnyomással? Ihatunk-e alkoholt, ha magasabbak az értékeink?
    Betegségek megértése
    Trombózisközpont - Dr. Kapocsi Judit, magasvérnyomás-specialista
    2019-04-03 18:35
    A magas vérnyomás a közhiedelemben úgy él, mint az idősek betegsége, így a fiatalabbak nem is gondolnak rá, - sokszor még panaszok esetén sem -, hogy bizony náluk is fennállhat a probléma. Ez gyakran az egyetemistáknál fordul elő, ahol a nagy nyomás és a fokozott stressz miatt az értékek könnyen megemelkedhetnek. Az állapotról Dr. Kapocsi Judit tanárnő, magasvérnyomás-specialista beszélt.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Tschürtz Nándor
    2019-04-02 21:06
    Ha érfestésnél olyan szűkületet vagy szűkületeket találnak, ami biztonsággal eredményesen megtágítható, akkor értágítást (koszorúéren ezt PTCA-nak hívják) javasolnak.
    Trombózisközpont - Dr. Kapocsi Judit, magasvérnyomás specialista
    2019-03-30 09:33
    A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás az egész szervezet működésére pozitív hatást gyakorol, így a horkolással nem csak a párját üldözheti el ágyából, hanem megnöveli bizonyos betegségek kialakulásának kockázatát. Dr. Kapocsi Judit tanárnő, magasvérnyomás specialista az alvási apnoe és a hipertónia közti összefüggésre hívja fel a figyelmet.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Bene Orsolya, kardiológus
    2019-03-28 15:06
    A magas koleszterinszint alattomosan károsítja érrendszerünket: panaszokat sokáig nem okoz, ám már fiatal felnőttkorban is visszafordíthatatlan károsodásokat idéz elő az arra hajlamos egyének érfalán. A koleszterin hosszabb távon növeli az érszűkület, a szívkoszorúér-betegség, az infarktus és a stroke kockázatát.
    Élet betegséggel
    Hypertonia - Nagy Gyuláné Tajti Éva, dietetikus
    2019-03-27 20:36
    A vesekőképződés világszerte, így hazánkban is az egyike a leggyakrabban előforduló betegségeknek. A vesekövek kialakulásának pontos oka a mai napig nem minden részletében tisztázott, de számos olyan tényezőt ismerünk, amely elősegíti a vesekövek kialakulását.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Bene Orsolya, kardiológus
    2019-03-21 13:03
    Magyarországon az összhalálozás csaknem feléért a szív- és érrendszeri betegségek, illetve az agyi érkatasztrófák felelnek. Bár a stroke vagy az infarktus nem feltétlenül vezet azonnali halálhoz, kialakulásukat követően ritka a teljes felépülés, gyakran kell több-kevesebb egészségkárosodással és életminőségbeli romlással számolni.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus
    2019-03-15 11:36
    A magas vérnyomás sajnos nagyon gyakori betegség. A betegek nagy százalékában az alapos orvosi kivizsgálás sem mutat ki szervi betegséget. Ilyenkor esszenciális hipertóniának nevezzük a magas vérnyomást. Leggyakrabban a mozgásszegény életmód és az elhízás okolható a betegség kiváltásáért.
    Élet betegséggel
    Hypertonia - Dr. Légrády Péter, belgyógyász, nefrológus
    2019-03-14 17:05
    A magasvérnyomás-betegség (hipertónia) világszerte népbetegség. Magyarországon 1999 és 2011 között a felnőtt (19 év feletti) magasvérnyomás-betegek száma a kétszeresére nőtt, napjainkban a számuk mintegy 3,5 millió.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bene Orsolya, kardiológus
    2019-03-12 20:34
    Régi tévhit, hogy az idősebb korral magasabb vérnyomás a megengedett, részben ennek tudható be, hogy ez a csoport gyakran nem részesül megfelelő kezelésben.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!