A Bioparox alkalmazási lehetőségei

Szerző: WEBBeteg

Egyre többen vannak kitéve a különböző felső légúti fertőzéses és gyulladásos megbetegedéseknek. A megfelelően megválasztott, hatékony, gyors és kíméletes megoldás jelentősen csökkentheti az ilyenkor jelentkező kellemetlen kísérő tüneteket.

Figyelem! A Bioparox forgalmazása 2016-ban megszűnt.

Napjainkban a légszennyezettség növekedése csökkenti a légutak természetes védelmét a behatoló mikroorganizmusokkal szemben. A dohányzás, a sok stressz illetve a téli-tavaszi hónapokban a hőmérséklet jelentős változásai ugyancsak legyengíthetik az immunrendszert és elősegíthetik a kórokozók megtelepedését szervezetünkben, ami miatt egyre többen vannak kitéve a különböző felső légúti gyulladásos megbetegedéseknek.

A közösségben való tartózkodás, például utazás tömegközlekedési eszközön, a fertőzések terjedésének lehetőségét megsokszorozza. Különösen veszélyeztetettek a gyerekek, akik fejlődő immunrendszerük miatt is fogékonyabbak az óvodai, iskolai közösségben oly könnyen terjedő fertőzésekre.

A felső légúti megbetegedések veszélyei

A felső légúti gyulladások általában nem tartanak 7 napnál tovább és az esetek jelentős részében antibiotikus kezelést sem igényelnek. Gyakran azonban a nem megfelelő kezelés miatt az orr- és arcüregek együttes gyulladása idültté válik, ilyenkor hetekig és hónapokig is panaszokat okozhat.

Az orrnyálkahártya gyulladása miatt kialakult duzzanat és fokozott mennyiségű váladéktermelés arctáji feszülést, fájdalmat, idővel fáradtságot okozhat, a meglévő gyulladásos góc miatt. Az orrmelléküregek nyílásainak szűkülése hatására váladékpangás és oxigénhiány alakulhat ki, fokozva a baktériumok megtelepedését és szaporodását. A váladék garatba történő lecsorgása krónikus, fárasztó és nehezen gyógyuló köhögést okozhat.

A sokoldalú Bioparox

Bioparox

Francia kutatóknak köszönhetően létezik olyan gyógyszer, amely gyorsan csökkenti az orrfolyást, orrdugulást, köhögést, torokfájdalmat és a felső légúti fertőzések más kísérő tüneteit. A Bioparox® aeroszol a felső légutak egyes fertőzéses és gyulladásos megbetegedéseinek helyi kezelésére ajánlott, fusafungin tartalmú, gyulladás gátló hatású antibiotikum.

Az orron és szájon át is befújható Bioparox® aeroszol kizárólag helyileg hat, alkalmazásakor a szájüregből és az orr nyálkahártyáról szívódik fel. A Bioparox® antibiotikus hatása révén gátolja a felső légúti fertőzéseket kiváltó leggyakoribb kórokozók szaporodását, melyek a garatban vagy az orrjáratokban megtelepedtek. Egyúttal gombaellenes hatást fejt ki egy bizonyos gombafajra, mely egyes betegeknél a szájpenész kialakulásáért felel. A Bioparox® gyulladás gátló hatással is rendelkezik, hatékony a felső légutakat fedő nyálkahártya duzzanatának csökkentésében, de közben nem gátolja a szervezet természetes védekezőképességét.

Mivel az aeroszol tartalma befújáskor az orrba és a garatba jut, így a hatóanyag a fertőzés tényleges helyére célzottan kerülve enyhíti a zavaró orr- és torokpanaszokat, ezáltal elviselhetőbbé teszi a betegséget, illetve lecsökkenti a betegség idejét. A Bioparox® alkalmazása már a kezdeti panaszok megjelenésétől javasolt, hiszen a kezeléssel a fertőzés-gyulladás ördögi körét gátolva a betegség súlyosbodásának esélye is csökken.

A 12 év feletti gyermekeknél már alkalmazható és vény nélkül kapható a gyógyszertárakban.

Bioparox - kockázatok

(WEBBeteg)

Módosítva: 2009.05.05 15:35, Megjelenés: 2009.02.05 15:35
Címkék: Torokgyulladás
Hozzászólások (1)

Cikkajánló

A lepedékes torokgyulladás mint...

A torokgyulladás egyik kísérő tünete lehet a tapadós lepedék kialakulása, mely általában fehér-szürkésfehér színű, jellemzően a kezelés...

Rájöttek, hogy mi gerjeszti a...

A tuberkulózis évente több mint 1,5 millió ember haláláért felelős világszerte. Azt már ősidők óta tudják, hogy a köhögés a tuberkulózis...

Mit kell tudni a...

A torokgyulladás rendkívül gyakori betegség minden életkorban. Tünetei igen jellegzetesek, a legtöbb esetben fertőzés okozza a torok gyulladását. Az...

A torokfájás kezelése

Az enyhe torokfájás otthon is kezelhető, azonban ha a tünetek két-három napon belül nem enyhülnek jelentősen, akkor feltétlenül orvoshoz kell...

Torokgyulladás és kaparó torok -...

A torokgyulladást nem szabad alábecsülni. Kezeletlenül gégegyulladás is kialakulhat belőle, a gyulladás átterjedhet a hangszalagokra, ami rekedtséget...

Torokgyulladás nyáron

A torokfájás és -gyulladás nem csak a téli hónapokban jelentkezhet, sőt nyaranta közel félmillióan élik át a tüneteket - a patikusok becslése...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.