Segítsünk együtt Ákosnak!

Erdős Ákos Gyógyulásáért Alapítvány
megjelent:

Erdős Ákos 2017.08.24. napján született, majd 15 hónapos korában egy genetikai betegséggel diagnosztizálták, melynek neve izomatrófia vagy gerinceredetű izomsorvadás (angolul Spinal Muscular Atrophy, rövidítve SMA).

A spinális izomatrófia (spinális izomatrophia (SMA) egy öröklődő súlyos betegségcsoport, sajnos elég gyakori, oka ismeretlen. A betegség a gerincvelőben elhelyezkedő mozgatósejtek pusztulásával jár. Magyarországon évente 10-15 új SMA-ban szenvedő gyermek születésére kell számítani. A betegségcsoport jellemző tünetei a fokozatosan romló petyhüdt bénulás, kiesett reflexekkel.

Egy újfajta gyógyszeres terápiának köszönhetően Ákos állapotában mérhető javulás figyelhető meg. A heti rendszeres gyógytornának, gyógyúszásnak, valamint a Spinraza terápiának köszönhetően Ákos folyamatosan erősödik, fejlődik.

Erdős Ákos

Szülei célja, hogy lehetőségeik szerint minél előbb kijussanak Olaszországba a Sapre intézetbe, ahol a kint töltött egy hét alatt személyre szabott kezelést és segédeszközöket kaphatna.

Amennyiben lehetősége van rá és segíteni szeretné Ákos gyógykezelését, felépülését, valamint, hogy a megfelelő eszközökkel lássák el őt, kérjük támogassa Ön is az alapítványt!

Erdős Ákos Gyógyulásáért Alapítvány

Belföldi szlsz: Budapest Bank Zrt. 10103551-33394800-01005000
Nemzetközi (IBAN) szlsz: HU92-10103551-33394800-01005000
SWIFT: BUDAHUHB
Adószám: 19154585-1-10

(Erdős Ákos Gyógyulásáért Alapítvány)

Cikkajánló

Izomsorvadás
A Duchenne-féle izomdystrophia (DMD) az izomsejtek fokozatos pusztulásával járó veleszületett, örökletes betegség. Az izomsejtek helyét az izommunkára képtelen zsírszövet és kötőszövet tölti ki, ebből adódóan a beteg egyre erőtlenebb lesz, míg végül önmaga ellátása is gondot jelent.
Krónikus fejfájás
Krónikus fejfájás

Tippek krónikus fejfájásban szenvedőknek.

Hátfájás
Hátfájás

Mit érdemes tudni a hátfájásról?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta és Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
WEBBeteg - Gorzsás Anita, újságíró
WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus, gyermekneurológus
WEBBeteg - Dr. Siró Péter, neurológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.