Izomsorvadás téma

Gyermekkori izomelhalás (Duchenne-féle izomdisztrófia) - Okok és tünetek

WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász - 2021-11-22 13:03
Izomsorvadás
A Duchenne-féle izomdystrophia (DMD) az izomsejtek fokozatos pusztulásával járó veleszületett, örökletes betegség. Az izomsejtek helyét az izommunkára képtelen zsírszövet és kötőszövet tölti ki, ebből adódóan a beteg egyre erőtlenebb lesz, míg végül önmaga ellátása is gondot jelent.

A Duchenne-féle izomdisztrófia (DMD) kezelése - Harc a betegség ellen

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta és Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász - 2021-12-06 13:01
Izomsorvadás
A betegség kezelésének a célja a beteg életkörülményeinek javítása. Ez gyógyszeres, fizioterápiás és műtéti módszerekkel lehetséges. Szerencsére, az elmúlt években - hála a kutatásoknak - a betegség effektív, génterápiás kezelése is megkezdődött igen biztató eredményekkel.

A spinális izomatrófia

WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus, gyermekneurológus - 2020-12-18 13:03
Spinális izomatrófia
A spinális izomatrófia (spinális izomatrophia, SMA) egy öröklődő súlyos betegségcsoport, sajnos elég gyakori, oka ismeretlen. A betegség a gerincvelőben elhelyezkedő mozgatósejtek pusztulásával jár. Magyarországon évente 10-15 új SMA-ban szenvedő gyermek születésére kell számítani.

Zente egészségéért összefogott az egész ország

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró - 2019-10-31 09:36
Néhány hét alatt gyűlt össze az izomsorvadásban szenvedő 1,5 éves kisfiú részére a létfontosságú kezeléséhez szükséges 700 millió forint összegű adomány a gyógyulására nyitott bankszámlán.

SMA: élet egy genetikai betegséggel

WEBBeteg - Gorzsás Anita, újságíró - 2019-09-04 09:33
Erdős Ákos 2017. augusztus 24-én született, majd 15 hónapos korában egy genetikai betegséggel diagnosztizálták, amelynek neve spinális izomatrófia vagy gerinceredetű izomsorvadás (Spinal Muscular Atrophy, rövidítve SMA). Ákos anyukájával beszélgettünk.

Segítsünk együtt Ákosnak!

Erdős Ákos Gyógyulásáért Alapítvány - 2019-08-14 16:03
Erdős Ákos 2017.08.24. napján született, majd 15 hónapos korában egy genetikai betegséggel diagnosztizálták, melynek neve izomatrófia vagy gerinceredetű izomsorvadás (angolul Spinal Muscular Atrophy, rövidítve SMA).

Az idősebbek és az artritisz

reumatologia.hu - 2019-01-17 18:17
Idős emberek között a krónikus betegségek közül a reumás betegségek a leggyakoribbak. A férfiak és nők egyaránt szenvedhetnek tőle.

Stephen Hawking betegsége: az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS)

WEBBeteg - Dr. Siró Péter, neurológus - 2017-05-27 14:21
A betegségben szenvedőknél először csak a kisebb mozgásokért felelős izmok, majd egyre jelentősebb funkciókat ellátó izomcsoportok mondják fel a szolgálatot, míg végül (3-5 év alatt) a beteg ágyhoz kötötté válik, lélegeztetésre és táplálásra szorul.

Vegye komolyan az izomgyengeséget!

Országos Idegtudomány Intézet - 2016-05-01 23:23
Zsibbadás, végtaggyengeség, izomgyengeség, légzészavar, izomsorvadás kerülgeti? Vegye komolyan a tüneteket, mert van esélye, hogy krónikus gyulladásos demielinizációs polineuropátiában (CIDP) szenved, ami ritka, idült betegség, amely a perifériás idegrendszert érinti. Nagyon fontos, hogy időben felismerjék, mert kezelés nélkül a betegek végül tolószékbe kényszerülnek, és a károsodás visszafordíthatatlan.
Az izomsorvadások ismeretlen eredetű, örökletes, súlyosbodó izombetegségek. Két formája ismert: a súlyos, halálos végű Duchenne-féle disztrófia, valamint a kevésbé súlyos, ritkább fiatalkori Becker-típus.

Gyógyíthatatlan kórok

MTI-Press - 2012-04-25 12:37
Gyakorinak ritka, ritkának gyakori - így lehetne összefoglalni azt a tünetegyüttest, amelybe különféle izombetegségek, az izomsorvadás is beletartozik.
A tejsavófehérje az izomépítők és sportolók népszerű táplálékkiegészítője, mert fokozza az izomtömeg felépülését. Több újabb vizsgálat arra utal, hogy a tejsavófehérje-fogyasztás az idősödő emberek izmainak sorvadását is gátolja.

Izomsorvadás - Az orvos válaszol

WEBBeteg - 2011-12-30 16:33
Izomsorvadást állapítottak meg nálam gyermekkoromban. Később elestem, eltört a térdem, és a gipsz legyengítette még jobban a lábamat, azóta nem tudok járni. Minimálisan még tudom mozgatni az izmomat. Mit tegyek, vannak még lehetőségeim? - A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Izomsorvadás

WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus, gyermekneurológus - 2011-08-02 22:03
Az izomsorvadást az izomerő gyengülése és kiesése okozza, melynek különböző kórképek lehetnek az okozói. A tüneteket kiválthatja örökletes betegség, a mozgás nagyfokú hiánya és ideggyógyászati elváltozás.

Izomépítés mozgás nélkül?

Független Hírügynökség - 2008-08-02 19:10
Amerikai tudósok hamarosan előállnak egy olyan tablettával, amely az intenzív mozgás izomépítő és zsírégető hatását adhatja meg azoknak is, akik egy ujjukat sem mozdítják meg. Erről a Cell című tudományos lapban jelent meg beszámoló, amelyet pénteken ismertetett a BBC brit közszolgálati rádió és tévé internetes honlapja.

Törés

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra - 2011-05-07 20:59
Én vagyok megint akinek a lába tört sípcsont, külboka, szárkapocscsont, már írtam 2 szer és most azt szeretném megkérdezni hogy a sérült lábam a jobb combomnál vékonyabb 3-4 cm el mint a bal lábam és ez mért van vagy ez baj vagy a gipsz miatt hogy be

Szövettannal

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea - 2011-04-24 17:33
valamiilyen fertőzést elkaptam de még nem jöttek rá hogy mit amire lehetet vettek vért sorvad a csípő far comb izmok térd izület időnként izomfájdalmak jelentkeznek a makkom be van gyulladva funkcionáltan nemi betegség kizárt emg eng- vörösödik a kez

Izomzat erősítése

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2010-04-17 21:31
Tisztelt Doktor Nő/Úr! segítséget szeretnék kérni abban, hogy hogyan erősíthetném magam, mivel nagyon gyenge vagyok. Kezdődő izom sorvadásom van (ami már lehet, hogy súlyosabb) , súlyos fokú csontritkulásom és két oldali femurfej necrosisom is. M

időskori izomsorvadás

Orvos valaszol - Dr. Kovács Anikó - 2010-03-14 17:39
Üdvözlöm, mamámnak a bal felső karján horpadás van, és zsibbad az egész karja. Szakrendelésen volt, sajnos én nem voltam benn, így nem tudom az orvos pontos diagnózisát, de az izom sorvadását mondta, és 10 alkalmas ultrahangos kezelést (ez lenn

Összefüggés?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2010-02-15 13:32
Tisztelt Doktornő! Válaszát megköszönve újabb kérdésem lenne.Talán butaság, de a fejfájása miután ez neurologiai körbe tartozik összefüggésbe hozható-e meglévő izomsorvadásával? Pontos diagnózist még nem tudok mert az utolsó  vizsgálatát (g

Izomsorvadás

Orvos valaszol - Dr. Bessenyei Mónika - 2010-01-12 21:42
szeretnék választ kapni! mivel nem kaptam sehol  pontos diag nozist!            van két kis koru gyeremekem 1 kis lány 5éves és a kis fiu 3 éves! mind kettö nél magas ck 15-és 30 ezer között i