Ulnaris idegsérülés karomkéz tartás izomsorvadás

Tisztelt Dr., Dr Nő! Most először próbálkozom itt kérdezni, jobb alkaromat balesetben megvágtam, megműtöttek azt mondták ulnaris sérülés a kis és a gyűrüs ujjam görbén áll, járok inger áram kezelésre és b1 vitamint szedek, néha tornáztatom is idáig több mint 3 hónapja. A kérdésem, hogy helyre jöhet e még a kezem mert sorvad és még mindig görbe, tehát kiegyenesedik e valaha és a sorvadás visszafordítható e? 10 hónapokat mondott az Dr. Úr és ha összeér az ideg elvileg kiegyenesedik és hogy a kéz kis izmaira is kapjam az inger kezelést, de nem tudom pontosan hova kell tetetni az inger áramos tappancsokat, benn a kezeléseken a csuklómra és a könyököm alá belülre teszik.Vagy vehetek egy szzelektiv gépet is ha magamat is lehet kezelni, de milyet? El vagyok keseredve, Nem akarok csontváz kezet! Kérem segítsen félek, hogy nem kapom vissza a régi kezemet, gyengül és be van horpadva a hüvelyk újjamnál, miket tehetnék még, hogy javítsak a helyzetemen? Nagyon várom a válaszát, elöre is köszönöm. Üdv!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza idegsérülés témában

Kedves Kérdező!

A műtét eredményességét részben az ulnáris ideg UH vizsgálatával, de főképpen EMG-ENG vizsgálattal lehet ellenőrizni.Elképzelhető, hogy az idegvarrat nem volt megfelelő, vagy valamilyen szövetszaporulat nyomja az idegszálat, ezért nem tud a működése helyreállni. Az izomsorvadás egyértelműen azt mutatja, hogy az izmok nem kapják meg a működéshez szükséges idegimpulzusokat.

További kezelések előtt az ellenőrző vizsgálatokat el kell végeztetni.Ha a vizsgálat denervációra utal, akkor a szelektív ingeráram kezelés nem lesz eredményes.

Minden jót kívánok. üdvözlettel. dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2017. május 21., 22:43; Megválaszolva: 2017. május 25., 09:30
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Bal láb zsibbadás
Tisztelt Webbeteg, A problémám a következő lenne: az elmúlt hónapban egy furcsa zsibbadás szerű érzés jött elő a bal lábamban. (csak ott...
Helyre jön-e?
Üdvözlöm! 4nappal ezelőtt kaptam volna egy értelmetlen branül áthelyezést a bal könyökhajlati vénámból a jobb alkaromba. A bizonytalan nővér...
Axonsérülés gyógyulási esélyei
Tisztelt Doktornő! Jobb karom heves nyaktáji fájdalmak után váratlanul lebénult. Ezután CIV-V és CV-VI. porckorongsérvvel megműtöttek; mint...
PTX műtét utáni idegsérülés.
Kedves Doktor Nő! Az eddigi válaszokat köszönöm, nagyon megnyugtató és kielégítő volt. Még egy utolsó kérdésem lenne a PTX műtéttel...
Peroneus nervous
csipőproézis mütét közben megsérült a tárgyi ideg, igy a jobb lábfejem lefittyed...izomstimulását kapok..s várunk...a bajt tetőzi, hogy este...